Hirdetés

Megjelentek az új Lenovo ThinkPad Edge Plus E220s, E420s, E420, E520 notebookok

Sajtótájékoztató keretében mutatta be legújabb a Thinkpad Edge Plus széria E220s, E420, E520 és E420s jelzésű notebookjait a Lenovo. Az E420 és E520 a 14 és 15 hüvelykes kijelzővel ellátott klasszikus készülékek, de a figyelem középpontjában az E420s típus, az E420 vékony változata állt, mely az E220s-sel a vállalat új dizájnú készülékei közé tartozik. Jellemzői a fényes, krómozott fémkeretek a kijelző kávája és a géptest körül, valamint a matt, fekete színű burkolat, mely ellenáll az ujjlenyomatoknak és a szennyeződéseknek is.

A most bemutatásra került, Plus jelzéssel ellátott modellek nem szorítják ki a még futó Edge széria modelljeit, az új típusokat a Classic sorozat és a belépő üzleti notebookok közé pozicionálják, de extra tudását tekintve akár a magasabb üzleti szegmensbe is sorolható. Ez a kis- és középvállalkozások szegmense tehát elsődlegesen, így lemaradtak róla az üzleti gépeken megszokott funkciók is, mint amilyen például a klasszikus dokkolóaljzat, viszont áruk is kedvezőbb ennek köszönhetően a business típusokénál. Dokkoló helyett egyébként USB-s dokkolási lehetőség van, illetve támogatott az Intel Wireless Display rendszer is. Ráadásul a notebookok az egyelőre még ritkának számító, de egyre jobban elterjedő beépített akkumulátort kapták, ami ugyancsak nem jellemző a vállalati gépekre.

Lenovo ThinkPad Edge E420s
Lenovo ThinkPad Edge E420s [+]

A két készülék elsősorban kijelzőjének méretében különbözik: az E420s-é 14"-es, az E220s-é pedig 12,5"-es képátlójú. Természetesen mindkettőben már a második generációs Intel Core i3 és i5 (és később az i7-es) processzorok dolgoznak, melyek mellé legfeljebb 8 GB DDR3 memória rendelhető, illetve egy 320 GB-os merevlemez, mely egy RapidDrive technológiás, 80 GB-os mSATA SSD-vel is kiegészíthető a sebesség növelése érdekében. Ez utóbbi itthon egyelőre nem elérhető még, de a HDD-s modelleknél sem kell aggódni a sebesség miatt, az Enhanced Experience 2.0 optimalizáló rendszer ebben az esetben is sokat javíthat a teljesítményen.

A ThinkPadeknél megszokott extrák sem hiányoznak, így megtalálható a ThinkLight és a trackpoint, de olyan más érdekességeket is rejtenek a termékek, mint az ujjlenyomat-olvasó, a HD webkamera, a halk gépelést biztosító továbbfejlesztett billentyűzet, a HDMI aljzat, és az E420s esetében a slot-in DVD meghajtó. A megfelelő hangzásról a Dolby Home Theater v4 hangrendszer gondoskodik, a gyors rendszerbetöltésért pedig a Lenovo Enhanced Experience 2.0 felel, ami a bootolást akár 10 másodpercre is lerövidítheti.

Lenovo ThinkPad Edge E220s
Lenovo ThinkPad Edge E220s [+]

A ThinkPad Edge E420s bruttó 269 900 forintos ártól kapható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés