Hirdetés

Saját Radeonokat tervezett a legújabb Legionjába a Lenovo

A vállalat így képes kiszolgálni a saját igényeit, vagyis nem kell külső beszállítókra támaszkodnia.

A Lenovo érdekes lépésre szánta el magát, ami az OEM-piacon nem igazán jellemző. Az előre összeszerelt konfigurációk esetében a legtöbb gyártó külső beszállítótól választ grafikus kártyát, de jelen helyzetben sokan érezhetik, hogy az igényeiket a partnerek nem teljesen szolgálják ki. Ez ellen a kisebb cégek nem tudnak mit tenni, de a Lenovo úgy döntött, hogy ha más nem gyárt számukra elég VGA-t, akkor majd gyártanak maguknak.

A vállalat a 2021-es kiadású, Savior Blade 7000P konfigurációjának alapját az AMD asztali platformjára építette fel, így a processzor oldalán a Ryzen 5000 sorozatú megoldás mellé Radeon RX 6800 vagy 6900 XT VGA-t kérhet a vásárló, és természetesen a Smart Access Memory is aktiválható. Ráadásul a grafikus kártyák nem külső forrásból vannak beszerezve, ezeket a Lenovo tervezte és gyártja, így megkapták a Legion Edition jelzést.

(forrás: Lenovo) [+]

A két termék külsőre megegyezik, ami nyilván könnyebbé teszi a gyártást, belül pedig a termékcsaládra jellemző eltérések várhatók, ugyanakkor a GPU-k órajele a referenciától eltérhet, ezzel kapcsolatban nincs pontos adat.

A Lenovo a saját VGA-it a Savior Blade 7000P konfiguráción belül fogja kínálni, és egyelőre csak Kínán belül. Annak rendkívül kicsi az esélye, hogy a vállalat belépjen a dobozos grafikus kártyák piacára. A cél itt mindenképpen az volt, hogy a gyártó függetlenítse magát a tipikus ellátási lánctól, amely manapság akadozva működik. Közvetlenül ugyanakkor elég GPU-t tudnak az AMD-től vásárolni, és arra fel tudják húzni a saját VGA-ikat, vagyis az OEM-piacon versenyelőnybe kerülhetnek a külső beszállítókra építő konkurensekkel szemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés