Hirdetés

Kihajtogatható kijelzős Chromebookot készített a Lenovo

Sikert sikerre halmoznak a Chromebookok, amiből idehaza semmi sem érződik, de a tengerentúlon ezek a gépek igen komoly szerepet kapnak az oktatásban. Ennek tudatában nem annyira meglepő, hogy a gyártók folyamatosan dolgoznak a kínálat bővítésén, noha a költséghatékonyság megtartása miatt meglehetősen szűk a mozgásterük. Most a Lenovón a sor, amely két újdonságot is mutatott a kategóriában.

Az N20 és N20p a 11,6 hüvelykes méretkategóriába érkeznek, technikai paraméterek terén pedig ugyanazt kínálják (négymagos Intel Celeron processzor, 4 GB RAM, 16 GB memóriaalapú tároló, IEEE 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, SD kártyaolvasó, HDMI kimenet, 1-1 darab USB 2.0-s és 3.0-s port, 8 órás üzemidőre képes akkumulátor, AccuType billentyűzet, 1 megapixeles webkamera) de míg az N20 a hagyományos felépítést követi, addig az N20p modell 300 fokban nyitható (1366x768 képpontos) tízujjas érintőkijelzőt kap – masszív, strapabíró zsanérral. Sajnos a masina nem támogatja a kijelző orientációjának megváltoztatását, azaz a kép elforgatását, így a Flexnél látott sátor mód nem támogatott.

A tervek szerint a Google Chrome OS-t futtató Lenovo N20 Chromebook júliusban jelenik meg 279 dolláros áron, míg az N20p felbukkanása augusztusban esedékes 329 dolláros árcédula mellett. Egyes országokban 3G/4G képességgel kiegészített modellek felbukkanása is várható, ezek ára azonban nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés