Hirdetés

Lenovo Miix: ThinkPad Tablet 2 megfizethető köntösben?

A Lenovo bemutatta Miix nevű Windows 8-as táblagépét, ami nevéhez híven több termék egyvelegéből született meg. Az újdonsághoz a 10,1"-es ThinkPad Tablet 2-t vették alapul, így a kinézet mellett ugyanazt a puha bevonatos külsőt kapta meg, ráadásul a hardver is majdnem ugyanaz: 10,1"-es, 1366x768 képpont felbontású IPS érintőkijelző, kétmagos Atom Z2760 processzor, 2 GB RAM, 64 GB tárolókapacitás, ugyanolyan képességekkel rendelkező Wi-Fi és Bluetooth vezérlő.


[+]

Nincs benne viszont NFC, valamint a digitális toll, a 3G modem is hiányzik (pontosabban opcionális), továbbá a két kamera helyett csak egyet kapunk az előlapra (állítólag 2-ről 1,3 megapixelre butítva). Ezek alapján tudása a ThinkPad Tablet 2-vel párhuzamosan bejelentett, szintén Atom platformra épülő Lenovo IdeaTab Lynxre hajaz, ám szerencsére az előirányzott akkumulátoros üzemidő továbbra is 10 óra, tehát ezen a ponton inkább a ThinkPad Tablet 2-höz van közelebb.

Ebben esetben az 580 grammos géphez alapból nem jár billentyűzetes dokkoló sem, és az opcionálisan megvásárolható darab sem olyan, mint amilyennel a Miix alapjául szolgáló Tablet 2 és Lynx is rendelkezik. A géphez csak egy billentyűzettel ellátott, de touchpad nélküli tok illeszthető, amiben persze nincs plusz akkumulátor vagy extra USB port, ezáltal egy jóval kompaktabb megoldást kapunk.

Összességében véve a Lenovo Miix egy butított ThinkPad Tablet 2-ként is felfogható, de ennek megfelelően jóval mérsékeltebb árcédulát kap, ami jelen esetben 500 dollárt jelent, míg a billentyűzetes tokért pedig még 50 dollárt kell perkálni – összehasonlításul, a ThinkPad Tablet 2 ára 729 dollár. A Lenovo Miix a harmadik negyedévtől lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés