Lenovo blog: 510-es multimédiás notebookok

Közelebbről bemutatjuk az IdeaPad 510 notebookot és a kifordítható kijelzős Yoga 510-et.

A Lenovo notebookpalettájából az Ideapad modelleket szánja az otthoni felhasználóknak. Az Ideapad 500-as család az arany középutat jelenti az alapszintű Ideapad 100 és drágább Ideapad 700 között. Képátlója 15,6 hüvelyk, ez a legelterjedtebb az otthonra szánt notebookok között, melyek jelentős része soha nem hagyja el a lakást, így nem olyan fontos követelmény náluk a kompaktság.


[+]

Az aktuális Ideapad 510 burkolata javarészt műanyag, háza sötétszürke, középszürke vagy fehér lehet, és mindhárom modellnél kellemes tapintású fémbetétet tettek a billentyűzet köré. A gépház mindössze 22,9 mm vastag, mégis belefért a gépbe az optikai meghajtó. További jó hír, hogy a 2,5 hüvelykes adatár, a Wi-Fi adapter és egy DDR4 memóriamodul a fenéklemez lévő ajtókon keresztül könnyen cserélhető. Sajnos az akkumulátorhoz már nehezebb hozzájutni, a csatlakozókínálat pedig átlagos.


[+]

Eddig hatodik generációs Core i generációval szerelték az IdeaPad 510-et, de épp a napokban jelentek meg belőle az első Kaby Lake, tehát hetedik generációs Core i processzorokkal szerelt modellek. Jó hír, hogy a 15,6 hüvelykes kijelző a hazai kínálatban Full HD felbontású és IPS paneles, meghajtásáról pedig nem csak az Intel IGP, hanem GeForce 940MX gondoskodik. A DDR4 memóriából 4 GB-ot az alaplapra forrasztottak, a bővítésre egy memóriafoglalatunk van. A Kaby Lake processzorokkal együtt lépett piacra az SSD-vel és HDD-vel szerelt modell, amiben viszont a két adattár miatt fel kellett áldozni az optikai meghajtót.


[+]

Szintén 510-es számozással érkezik a Yoga 510. A Lenovo nevezéktanát ismerőknek valószínűleg nem kell magyarázni, hogy teljesen, 360 fokban kihajtható zsanéros modellről van szó, ami nem csak klasszikus notebookként, hanem tabletként és különböző érdekes pózokban is használható. A Yoga 510 a 15,6 hüvelykes mellett kisebb, 14 hüvelykes méretben is kapható. A gépház vastagsága mindkét modellnél alig haladja meg a két centimétert, optikai meghajtó egyikben sincs. Az adattárakat 2,5 hüvelykes hely várja, amihez – a többi komponenshez hasonlóan – a fenéklemez leszerelése után férünk hozzá.


[+]

Processzorok terén a Yoga 510-zel is hasonló a helyzet, mint az Ideapad 510-zel, a napokban startoltak a hetedik generációs Core i lapkákkal szerelt modellek. A kijelző mindkét méretben Full HD felbontású, IPS paneles, és ahogyan a tabletté alakítható laptopoknál illik, érintésérzékeny. A 14 hüvelykesnél GeForce 920MX, a 15,6 hüvelykesnél Radeon R7 M460 grafikus alrendszer segíti az IGP-t. A színválaszték itt fekete és fehér, ezúttal a kijelzőfedél készült fémből, a többi elem műanyag.


[+]

Azóta történt

Előzmények