Lekapták a Meteor Lake-et az Intelnél

A CNET betekintést nyert a Santa Clara-i óriás boszorkánykonyhájába.

A CNET nemrég egy képes riportot közölt arról, hogy mennyi mindent lencsevégre kaptak az Intel gyárán belül. Persze ezek többsége már ismert fejlesztés, amit az Intel azért a saját képein keresztül bemutatott, így például a HBM-es Sapphire Rapids, illetve a Ponte Vecchio kinézete nem lesz meglepetés.

Ponte Vecchio és HBM-es Sapphire RapidsPonte Vecchio és HBM-es Sapphire Rapids Ponte Vecchio és HBM-es Sapphire Rapids (forrás: CNET) [+]

A 2023-ban érkező Meteor Lake-et azonban most először lehet látni, ha nem számítjuk az Intel vázlatos képét róla, amire a lefényképezett dizájn egyáltalán nem hasonlít. Ezzel persze nincs gond, a Santa Clara-i óriáscég korábban valószínűleg csak azt kívánta prezentálni, hogy a Meteor Lake a második generációs Foveros tokozásnak hála több chiplettel dolgozik.

Meteor Lake tesztdizájn
Meteor Lake tesztdizájn (forrás: CNET) [+]

A CNET által publikált kép egyébként nem a konkrét fejlesztés, hanem egyfajta tesztrendszer, amivel a Foveros működését ellenőrzik, ugyanakkor a végleges dizájn kinézetre hasonló lehet, mivel ilyenkor már tudja az Intel, hogy nagyjából milyen chipleteket terveznek, és ezeknek megfelelő kiterjedéssel ellenőrzik a köztük lévő összeköttetéseket is, ami szimplán praktikus a fejlesztés során.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés