Hirdetés

Légzsákos laptopot mutatott be az IBM

Az IBM bemutatta újjászületett, szuperkönnyű, hordozható számítógépét, az új ThinkPadet. A Centrino technológiára épülő, X40 fantázianevű alapgép mindössze 1200 grammos súlyával (ami tartalmazza a szabványos akkumulátort is) az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb ThinkPad, amelyet a Nagy Kék piacra dobott.

A számítástechnikai piacon elsőként az IBM mutatta be új eszközökből álló, beépített, indítás előtti biztonsági rendszerét, az úgynevezett Rescue and Recovery with Rapid Restore-t. A rendszer eszközei egyetlen gombnyomásra megoldják a legáltalánosabb számítógépes problémák nagy részét, beleértve a vírusellenőrzést, valamint a hiányzó rendszerfájlok és sérült szoftvermeghajtók helyreállítását is. Mivel az IBM új helyreállítási eszközeinek nagy része a számítógép operációs rendszerén kívül működik, az irodai műszaki támogatástól távol lévő üzleti utazók akkor is lehetőséget találhatnak a számítógéppel kapcsolatos problémák megoldására, ha a Windows el sem indul.Az IBM-nél csak "mentőcsónak" néven emlegetett alkalmazás segítségével a felhasználók maguk is helyreállíthatják a sérült fájlokat.

Az autókban használt légzsákokhoz hasonló elven működő aktív védelmi rendszer a rendszerkártyán található mikrochip segítségével érzékeli a rendszer mozgását (például leesését), és az író/olvasó-fejet ideiglenesen parkolópályára állítja. Ez a funkció leejtés esetén segít megelőzni a merevlemez sérülését és a teljes adatvesztést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Előzmények

Hirdetés