Hirdetés

Legkorábban 2024-ben érkezhet az LG átlátszó OLED televíziója

A hírek szerint a vállalat nem elégedett a rendelkezésre álló üveggel, pedig a panelek elméletileg rendelkezésre állnak.

Az LG kijelzők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó leányvállalata, az LG Display régóta foglalkozik az átlátszó OLED paneltechnológiával. 2018-ban már bemutattak működőképes prototípusokat, és az üzleti-ipari felhasználók számára készült modellek már egy ideje elérhetőek. A vállalat azonban az otthoni felhasználóknak szánt televíziókkal jó ideje adós: ugyan időről-időre felröppen a pletyka, hogy hamarosan érkeznek az OLED szektorban egyébként piacvezető cég ilyen típusú készülékei, de aztán sohasem lesz semmi a dologból.


[+]

És a jelek szerint ez még egy darabig így is marad: a dél-koreai The Elec nevű gazdasági magazin értesülései szerint legkorábban 2024-ben bukkanhatnak fel a vállalat első, átlátszó OLED televízió készülékei. A 4K felbontású panel elméletileg már késze van, azonban a döntéshozók állítólag nem elégedettek a jelenleg rendelkezésre álló üveglapokkal. Ha minden igaz, jelenleg a mérnökök most ezen dolgoznak gőzerővel. Ez azért is érdekes, mert a Xiaomi 2020-ban már színre lépett egy olyan átlátszó OLED televízóval az Mi TV Lux személyében, amelyben egy LG panel dolgozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés