Hirdetés

Alulról bővült a legkisebb, 21,5"-es Apple iMac kínálat

Az Apple a mai nappal elérhetővé tette a legújabb 21,5"-es képátlójú iMac-et, ami csak hardverkonfigurációban tér el az eddig kapható modellektől, de ezzel a lépéssel tulajdonképpen egy új belépő szintű masinát alkottak családon belül, vagy ahogy az Apple fogalmazott: "elérhetőbbé tették a népszerű iMac-et".

Az itthon is megvásárolható, 349 990 forintról induló konfigurációban kétmagos Intel Core i5 processzor dolgozik 1,4 GHz-es frekvencián, ami Turbo Boost segítségével 2,7 GHz-ig skálázódhat, azaz minden bizonnyal a Core i5-4260U típusról van szó. A központi egység mellé 8 GB DDR3 RAM és egy 500 GB-os SATA HDD került, de utóbbiból nagyobb, 1 TB-os is választható, illetve opcionálisan a Fusion Drive vagy 256 GB-os SSD is rendelhető. A megjelenítésről ennél a modellnél is 1920x1080 képpontos IPS kijelző gondoskodik, ami az Intel HD Graphics 5000 IGP-vel van összeköttetésben, dedikált VGA opció nélkül.


[+]

Természetesen a "belépő szint" ellenére jár minden egyéb, ami a drágább masinákhoz, így az IEEE 802.11ac Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 és a Gigabit Ethernet, továbbá a két Thunderbolt és a négy USB 3.0-s aljzat, valamint a FaceTime kamera és a kártyaolvasó az alapfelszereltség része. A tartozékok között fellelhető az Apple Wireless Keyboard, illetve lehet választani az Apple Mouse, az Apple Magic Mouse és a Magic Trackpad közül, vagy ha utóbbiból mindkettőre szükség lenne, akkor felár ellenében az is kérhető. Természetesen az új iMac OS X Mavericks operációs rendszere is ingyenesen frissíthető lesz a nemrégiben bejelentett Yosemite-ra a szoftver őszi megjelenését követően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés