Hirdetés

Leépítések a Western Digitalnál

A gazdasági válság a merevlemezek eladási adatain is érezteti hatását, emiatt a Western Digital kénytelen átszervezni működését. Az előző év utolsó negyedévének 2-2,1 milliárd dolláros forgalma a gyártó becslései szerint idén 1,7-1,8 milliárd dollárra apad, emellett a vártnál erősebb árverseny is megnehezítette a vállalat helyzetét.

A megszorítások értelmében az eddigi 750 milliós büdzsé helyett jövőre már csak 500 millióból fog gazdálkodni a cég. Ez azt jelenti, hogy kénytelenek megválni 2500 dolgozótól, ami az összmunkaerő 5%-át adja ki, ezenkívül 20%-kal csökkentik a munkaórák számát is, kevesebb ideiglenes munkaerőt alkalmaznak, és visszaszorítják a túlórázást. A termékek gyártását 2008. december huszadika és 2009. január elseje között teljesen beszüntetik, a három tajvani merevlemezgyártó egység közül az egyik végleg bezárásra kerül. A két malajziai alapanyaggyártó üzem egyikét is bezárják, illetve eladásra kínálják. A megszorítás a felsőbb vezetőket is érinteni fogja, számukra kevesebb anyagi juttatást tud biztosítani a cég 2009-ben.

A Western Digital elnöke, John Coyne elmondása szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, hogy megerősítsék anyagi helyzetüket, és átvészeljék azt az időszakot, amit a gazdasági recesszió hozott magával. Állítása szerint a fejlesztéseket nem fagyasztják be, mivel az új technológiák és termékek kifejlesztése kulcsfontosságú lehet a további működés biztosításához. Az átszervezés 2009 márciusában fejeződik be, a gyártó 150 millió dolláros megtakarításra számít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés