Hirdetés

Lebuktatta a Cannon Lake-et egy friss Intel dokumentum

Az erre vonatkozó bejegyzés azóta eltűnt, de az internet nem felejt.

Az Intel a tegnapi napon frissítette a mikrokódfrissítésre vonatkozó előírásait, amelyet az alábbi dokumentumban meg is lehet tekinteni. Ennek különösebb jelentősége nem lenne, de a vállalat véletlenül lebuktatta az egyik érkező fejlesztését, méghozzá a 10 nm-es node-on készülő Cannon Lake-et.

Utólag persze korrigálta a hibáját a vállalat, így a frissebb dokumentumban már nem található meg az erre vonatkozó bejegyzés, a ComputerBase viszont galád módon lementette, megőrizve az információkat az örökkévalóság számára.


(forrás: ComputerBase) [+]

A bejegyzésből látható, hogy két Cannon Lake variáns érkezik. Az egyikben kétmagos processzorrész, illetve egy Gen10-es architektúrára épülő, GT2-es konfigurációjú IGP lesz, míg a másikból utóbbi részegység szimplán hiányozni fog. Ez szokatlan a célpiacot tekintve, elvégre az ultramobil szinten az IGP egy rendkívül fontos tényező, viszont úgy néz ki, hogy tényleg igaznak bizonyulnak az elmúlt hetekben felkapott kósza pletykák, miszerint lesz letiltott grafikus vezérlővel rendelkező Cannon Lake is. Ennek az értelmét nem feltétlenül tudjuk megmagyarázni, már csak azért sem, mert ha dedikált GPU-t kell a fejlesztés mellé rakni, akkor az egész platform lényege vész oda. A legvalószínűbb teória, hogy a 10 nm-es node-dal gondok vannak, így az Intel az IGP letiltásával akarja elfogadható szintre növelni a kihozatalt.

A start várhatóan az év második felében esedékes, ezen belül is valószínűleg az őszi időszakban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés