Hirdetés

Leadtek - árcsökkentés az NV38 miatt?

A Leadtek az nVidia egyik legpatinásabb partnercége. Az NV38 október 10-i, azaz múlt hét pénteki "be nem jelentése" azonban a Leadteket is alaposan meglepte. Mi tagadás, azt is mondhatnánk, hogy a vállalat "befürdött" az nVidiával. Nézzük, mi is történt valójában?

A Leadtek arra számítva, hogy hamarosan elérhető lesz az NV38, jelentősen csökkentette a WinFast A 350 TDH Ultra MyVIVO típusú, GeForce FX 5900 Ultra videokártya árát. Az eddigi 550 euró helyett már 399 euróért hozzájuthat bárki a 256 MB DDR(-2-es)(?) memóriával ellátott termékhez. Amint a nevéből kitűnik, a VGA- és a DVI-kimenet mellett video ki- és bemenetet is találunk az eszközön. Ezen kívül a cég a kártyához bőséges szoftvercsomagot is mellékel, melynek részei a Gun Metal és a Big Mutha Truckers játékok, valamint a WinFast PVR, a WinFast DVD, a VideoStudio 7.0 SE, a DVD Movie Factory 2 SE, a Cool 3D, a ColoReal Embedded, a ColoReal Visual, a ColoReal Bright és a Cycore Cult 3D programok.



A lényeg tehát az, hogy NV38 még nincs és bizonyosra vehető, hogy ha a Leadtek erről tudott volna, akkor eszébe nem jutott volna árakat csökkenteni. A felhasználók persze jól jártak, a Leadtek pedig valószínűleg okulni fog az nVidia bizonytalan üzleti húzásaiból. Mindenesetre érdekes, hogy a Leadtek úgy tudta: az NV38 október végén jelenik majd meg, míg az nVidia az október 10-i dátumot "favorizálta" az elmúlt hetekben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés