Hirdetés

Látványos világítás került a Zotac új videokártyáira

A 3070 Ti és 3080 Ti fényein kívül azért a kártyák specifikációi sem sikerültek rosszra.

A Zotac bejelentette legújabb, az NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti és 3080 Ti grafikus vezérlőire épülő videokártyáit, melyek az AMP Extreme Holo jelölést kapták. A három kifejezés közül utóbbi a kártya felső élén és hátoldalán található RGB világításra utal, melynek tulajdonságait a Zotac Gaming FireStorm szoftverében tudjuk testreszabni, sőt, a kártyán található háromtűs csatlakozóra akár egy ARGB LED szalagot is köthetünk, amit szintén az említett szoftverből tudunk vezérelni.

A 352,9 mm hosszú kártyák a vállalat nyolc hőcsöves, három ventilátoros hűtőrendszerét kapták, ami természetesen a GPU mellett a VRM egységgel és a kiviteltől függően 8, illetve 12 GB kapacitású GDDR6X memóriával is közvetlenül érintkezik.

A VGA-k energiaellátásához három darab nyolctűs tápcsatlakozó bekötése szükséges, de a képkimenetek típusa és mennyisége (3 x DisplayPort 1.4a, 1 x HDMI 2.1) és a Quiet, valamint Amplify módra képes Dual BIOS funkció megléte is a közös tulajdonságok listáján szerepel.

Mindkét kártya magasabb boost órajellel rendelkezik, mint az NVIDIA által megadott referenciaértékek, ez az RTX 3070 Ti esetében 1890, az RTX 3080 Ti-nál pedig 1785 MHz-et jelent. Talán mondanunk sem kell, hogy az újdonságok piacra kerülési ideje és árazásuk egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés