Hirdetés

Lapkakészletek garmadájával indít jövőre az Intel

Mozgalmasan indul a jövő év az Intel mainstream lapkakészlet-üzletága számára; a gyártó 2006 első felében a tervek szerint hét új, asztali gépekhez fejlesztett alaplapi lapkakészletet dob piacra, melyeket kiegészít a Napa platform részét képező két új, mobil felhasználásra fejlesztett chipset. Pár hete már részletesen beszámoltunk a gyártó eljövendő csúcskategóriás termékeiről, a Broadwater fejlesztési kódnéven futó lapkakészlet-családról, melyet a DigiTimes értesülése szerint most egy új modellel toldott meg az Intel.

Tajvani alaplapgyártóktól származó információk szerint az új lapkakészlet a modellszámozási sorban a 946-os jelölést fogja viselni, és a Broadwater lapkakészletek többi tagjával egy időben, 2006 második negyedévében fog piacra kerülni. A kifutó 915 szériát váltó új lapkakészlet ugyanakkor csak részben lesz új; az új fejlesztésű ICH8 déli híd ugyanis csak a 965 széria privilégiuma lesz, a 946-os sorozatot a már piacon lévő ICH7 I/O vezérlővel hozza majd forgalomba az Intel. Az új lapkakészlet részletes specifikációi egyelőre nem ismertek, de sejthető, hogy 946 család a Broadwater család többi tagjával megegyezően 90 nm-es gyártási eljárással készül majd, illetve képes lesz fogadni az új kétmagos Intel processzorokat, vagy a gyorsabb DDR2 memóriamodulokat.

A Broadwater szériát megelőzően számíthatunk továbbá a belépőszintű gépekbe szánt i945GZ/GT lapkakészletek megjelenésére is, illetve a noteszgépekhez alakított 945 variánsokra, a 945PM/GM chipsetekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés