Hirdetés

Kvazar-Micro Partnernap 2011: újdonságok a nyomtatás terén

A Kvazar-Micro CEE Kft. két nyomtatódisztribúcióval is büszkélkedhet, melyek ugyan valamennyire versenytársai egymásnak, mégis más dologra helyezik a hangsúlyt. Mindkét gyártó érdekes előadást prezentált a felhasznált technológiákról, és néhány újdonságot is megszemlélhettünk.

Nem is gondolnánk, hogy a LED-es nyomtatás, aminek az OKI nagy élharcosa, már több mint húsz éves. Az OKI nyomtatók egyik jellegzetessége az egyenes laptovábbítás, melynek révén akár másfél méter hosszú papírcsík is nyomtatható, illetve a könnyű, egyszerű és gyors szerelhetőség, ha például elakad a papír, vagy ki kell cserélni a tonert.

A legújabb nyomtatók már Full LED technológiát kapnak, ami azt takarja, hogy még a szkenner is LED-es üzemű. Ilyen modell az MC351, amelyet nemrégiben teszteltünk is, vagy az MC561. Ez utóbbi egy szkennelésre, valamint színes és monokróm nyomtatásra is képes készülék, mely legfeljebb 1200x1600 dpi-s felbontással állíthatja elő a nyomatokat. Sebessége akár a 24 oldalt is elérheti percenként monokróm nyomtatásnál, de színes üzemmódban is csupán 2 lap/perccel marad le ettől.

OKI MC561
OKI MC561 [+]

Az A3-as nyomtatók terén is erős az OKI, ebben a kategóriában szeptemberben jelennek meg az MC851 és MC861-es modellek. A színes MFP készülékek közül az MC851 sebessége 22 lap/perc színes, és 34 lap/perc monokróm A4-es anyagok esetén, mely értékek A3-nál 12 és 17 lap/percre módosulnak. Főleg a költségtakarékos megoldásokat előnyben részesítő cégeknek ajánlják ezt a típust, míg az MC861-nek azok vehetik hasznát, akiknél inkább a teljesítmény és a nagyobb igénybevehetőség számít. A nagyobb nyomató sebességben is felülmúlja testvérét, színes A4-es és A3-as oldalaknál 26, valamint 15 oldal/perces eredményt is elérhet. Három verzióban lesznek elérhetők, melyek közül a "dn" végződésűek duplex egységgel és hálózati eléréssel is rendelkeznek, 40 GB-os merevlemezük és fax funkciójuk mellett, a "cdtn" verziók plusz papírtálcát és magas állványt is kapnak, végül a "cdxn" megoldások két kiegészítő papírtálcával és alacsony állvánnyal lesznek felszerelve.

OKI MC851
OKI MC851 [+]

A Konica Minolta más oldalról közelíti a nyomtatás témáját, ők kiemelt hangsúlyt fektetnek a környezettudatos technógiák használatára a nyomtató alapanyagaitól a környezetbarát tintáig. A márka egyik védjegye a növényi alapú Simitri toner, melyet már 10 éve használnak, és mostanra minden modelljük ezzel működik. A Simitri tonerek növényi alapú polimeres festéket tartalmaznak, melynek már az előállításához is kevesebb energia szükséges, továbbá kisebb szén-dioxid kibocsátással is jár, viszont a képminősége kiváló.

Konica Minolta magicolor 3730DN
Konica Minolta magicolor 3730DN [+]

A színes lézernyomtatók üzleti vonalán több új modell is megjelent, így friss modellként köszönthetjük a magicolor széria 3730DN és 4750EN/DN modelljeit is. Mindkettő A4-es típus, melyek közül a kisebbik 24 oldal/perces tempóra képes színes és monokróm nyomtatás esetén is, legfeljebb 2400x600 dpi-s felbontás mellett. Rendelkezik 10/100-as Ethernet és 2.0-s USB aljzatokkal, 200 MHz-es processzorral és 32 MB RAM-mal.

Konica Minolta magicolor 4750DN
Konica Minolta magicolor 4750DN [+]

A 4750EN/DN-nel ezzel szemben akár 30 oldal/perces sebesség is elérhető, Gigabit Ethernet portja is van a 2.0-s USB csatlakozója mellett, CPU-ja 800 MHz-es és 256 MB memória került bele, de opcionálisan 40 GB-os HDD-vel is felszerelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés