Hirdetés

Kutyasétáltatás Bluetoothon keresztül

Idén január végén alighanem több ezer, tehetősebb család sarjaként felcseperedő amerikai kisiskolás szaggatta meg zokogva a ruháját, amikor meghallotta, hogy a Sony robotállatkája, az emberi beszéd megértésére is képes, önfeledten labdázó Aibo nincs többé. Számukra most egy új, Koreából érkező robotkutya nyújthat talán vigaszt, mely a tervek szerint nemsokára a boltok polcaira kerülhet.

A koreai Dasatech gyárában készülő, kissé túlontúl is ismerősen csengő nevet kapott Genibo számos hasonlóságot mutat japán társával, így a bull-terriert mintázó plasztikkutyus összesen 100 szót, illetve parancsot képes megtanulni, melyeket kimondva gazdája többek között magához hívhatja, leültetheti vagy farkának csóválására utasíthatja kedvencét.

Egy speciális célprocesszor és 17 apró motor segítségével mozgó Genibo örül, ha megsimogatják, képes az útjába kerülő akadályokat kikerülni, mi több Bluetooth vezeték nélküli kommunikációs kapcsolattal is rendelkezik, így a rádióhullámok segítségével bármikor pórázra fogható. Arról egyelőre nincs információnk, hogy Genibo mikor kerül világszerte eladósorba, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a világ egyik legdrágább – egyben legszófogadóbb – kisállata lehet.

Előzmények

Hirdetés