Hirdetés

Miért tévéznek manapság többet a kutyák, és mi bajuk a rajzfilmekkel?

Manapság egyre több tévétársaság kínálatában bukkannak fel a direkt kutyáknak szánt műsorokat sugárzó tematikus csatornák, mi is beszámoltunk például a DogTV elindulásáról. Ezeken általában mozgó állatokat mutatnak, illetve a hangjukat közvetítik, amit állítólag nagyon bírnak a blökik. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért csak mostanában kaptak rá erre a tartalomszolgáltatók? A válasz a technológia fejlődésében rejtőzik. A finnyás kutyáknak ugyanis csak a nagyfelbontású és minél nagyobb képfrissítésű kijelzők jók, ugyanis a korábbiakkal ellentétben az ezeken megjelenített videók már nem folynak össze a szemük előtt.


[+]

Magyarul nem az ízlésük változott, egész egyszerűen fiziológiai okai vannak, hogy jobban szeretnek tévézni. Állítólag jó néhány ember elcsodálkozik, mikor meghallja, hogy a hagyományos filmekben szereplő állatok iránt figyelmet tanúsítanak az ebek, de ha ezek rajzfilmben bukkannak fel, akkor már rájuk se bagóznak. Nyilván nem kell professzornak lenni ahhoz, hogy valaki belássa, hogy mondjuk Foxi Maxi, Tom vagy Szimba nem igazán hiteles másolata egy valódi kutyának, macskának vagy oroszlánnak. De a fő ok egyébként nem is ez, hanem hogy az animátorok, illetve a számítógépes programok még képtelenek hitelesen visszaadni az állatok mozgását, a kutyák pedig elsősorban erre figyelnek oda, illetve a méretre, és nem arra, hogy konkrétan hogy is néz ki egy állat.


[+]

Egy dolgot azért nem szabadna elfelejteni: a kutya nem tévé elé való! Gazdája azzal tesz neki jót, ha simogatja, elviszi sétálni vagy játszik vele, nem pedig azzal, ha lepasszolja a tévének.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés