Hirdetés

Külső LED-es segédfény a GoPro kamerákhoz

A GoPro akciókamerák egyik hátránya, hogy alapból nem kínálnak megoldást azokra a helyzetekre, amikor a körülmények nem optimálisak, azaz rosszak a fényviszonyok, alacsony a megvilágítás. Az interneten többféle házi és gyári megoldást is fellelhető a probléma megoldására, de most a KickStarter közösségi kalapozóportálon is felbukkant egy ígéretes darab a világítási megoldásokban jártas Light & Motion gondozásában. A név kötelez, hiszen a Sidekick lényege, hogy szorosan a GoPro kamera mellé lehet felhelyezni a gyári szorítós megoldást használva - a menetes szár végére rögzül - illetve akár a vízalatti flexi szárra is felhelyezhető.

A tervek szerint a Sidekicket két változatban kívánják piacra dobni, ami minden bizonnyal sikerülni fog, hiszen az 50 000 dolláros támogatás hamar összejött, és a gyűjtés még mindig nem zárult le. A fekete és ezüst színű változatokban közös, hogy 60 méterig vízállóak, házuk pedig könnyű, strapabíró, egy darabból mart alumíniumból készül, ami egyben a beléjük rejtett, 600 lumen fényáramú, 90 fokos sugárzási szögű Cree LED hűtését is ellátja.

A fekete kiadás, a Sidekick Duo ezen felül egy 23 fokos sugárzási szögű, 400 lumenes spot fényforrással is rendelkezik, amit egyéb célokra lehet használni. Mindkét modell USB-ről tölthető beépített lítiumion akkumulátorral rendelkezik, aminek ereje legfeljebb 4 órás üzemidőre elegendő.

A Sidekick pontos ára egyelőre nem ismert, a támogatók viszont már 80 dollárért hozzájuthatnak egy Silver modellhez, a feketéhez pedig 110 dollárral kell hozzájárulni a projekthez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Előzmények

Hirdetés