Hirdetés

Külső HDD az ADATA műhelyéből, multimédiás felhasználásra

A HM800-at kifejezetten okostévék és játékkonzolok mellé szánja a gyártó.

A HM800 személyében az ADATA új külső merevlemezét tisztelhetjük, amelyet – kapacitástól függően – 738 és 800 gramm közötti tömegével nem valószínű, hogy a zsebünkben hordva fogunk szállítani. Szerencsére nem is kell, hiszen az újdonságot a gyártó leginkább játékkonzolokhoz és okostévékhez szánja, előbbi esetében a belső tárhelyre már nem férő játékokat pakolhatjuk a HM800-ra, míg utóbbinál lehetőségünk van az élő adás rögzítésére.


[+]

A merevlemez – amely valószínűleg egy percenként 7200 fordulatra képes példány – 177,3 x 117 x 34 milliméteres kiterjedéssel rendelkezik, tárhely szempontjából pedig 4, 6 és 8 TB-os verziók közül választhatunk. A szilikonnal kibélelt műanyag házon egy USB 3.2-es csatlakozót találunk, mellette pedig egy tápellátáshoz szükséges bemenetet, ami 2.0-s vezeték használata mellett lehet szükséges. A csatlakoztatott eszközön tárolt adatokról egy gombnyomással biztonsági mentést készíthetünk, a TurboHDD szoftver pedig a sávszélesség leghatékonyabb kihasználását segíti elő különböző algoritmusok alkalmazásával.


[+]

Az AES 256-bites titkosítással védett ADATA HM800 piacra kerülésének pontos dátumáról és árazásáról a vállalat egyelőre nem közölt információkat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés