Hirdetés

Külső adattárolóval és optikai meghajtókkal jelentkezik a LaCie

A LaCie is bejelentette idei évre tervezett termékskálájának első modelljeit, két külső DVD-írót és egy külső RAID tárolót. A gyártó mindhárom terméket otthoni használatra ajánlja, de a hivatalos közlemény szerint az új eszközök a kisebb vállalatok igényeinek is megfelelnek.

A külső DVD-írók piacát két darab 251 x 173 x 45 mm méretű és 1,4 kg-os tömegű berendezéssel erősítik meg, melyek a cég d2 termékcsaládjába tartoznak. Az új modellek a DVD±R lemezeket 22, a DVD+RW-t 8, a DVD-RW-t 6, a DVD±R DL-t 16, a CD-R-t 48 és a CD-RW-t 32-szeres sebességgel égetik, emellett támogatják a LightScribe lemezgravírozós technológiát. Az egyetlen különbség köztük, hogy az olcsóbb változat csak USB 2.0 csatolóval lesz ellátva, míg a drágább verzión egy FireWire port is helyet kap.

Az új DVD-írók várhatóan még ebben a hónapban elstartolnak, az ajánlott fogyasztói árakról még nincs információ, de várhatóan 100 és 120 dollár közé esnek majd.

A külső adattárolók szegmense is új termékkel egészül ki, ezt a vállalat Hard Disk MAX névre keresztelte. A lakkfekete színezéssel és fényes borítással ellátott ház 192 mm-es mélységgel, 116 mm-es szélességgel és 72 mm-es magassággal rendelkezik. Az eszköz két darab 3,5 colos, 7200-as percenkénti fordulatszámon működő SATA merevlemezt tartalmaz, melyek kapacitása egyenként 1 TB. A vásárló a beépített adattárolókat akár RAID 0 vagy 1 módban is üzemeltetheti attól függően, hogy a kapacitás vagy az adatok biztonsága a fontosabb.

A következő héten megjelenő LaCie Hard Disk MAX USB 2.0 interfésszel rendelkezik, ajánlott fogyasztói ára pedig 270 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés