Hirdetés

Különleges dizájnt kapott a TCL 8K QLED tévéje

A 85 hüvelykes TCL X925 Pro a megszokottnál lényegesen komolyabb hangrendszerrel rendelkezik.

A TCL elárult néhány részletet egyik 2021-es csúcstelevíziójáról, amely az X925 Pro névre hallgat. A termék saját fejlesztésű és gyártású QLED panelt és szintén a házon belül készülő képfeldolgozó lapkát kapott. Ez az AiPQ 2.0 nevű egység tartalmazza a különféle képmódosító eljárásokat, felel a színpontosságért, illetve állítólag különféle mesterséges intelligencia technológiákkal is megtámogatták a képminőség feljavítása érdekében. Ezek közé tartozik a tartalomtípus automatikus felismerése, illetve a felbontás felskálázás.


[+]

Ez utóbbira szükség is lehet, hiszen a termék 7680x4320 képpont megjelenítését szavatolja, azaz 8K felbontású. Ilyen tartalomból pedig egyelőre nincs sok, a felskálázással pedig papíron ki lehet használni a 33 milliónál is több képpontban rejlő potenciált. A modell természetesen támogatja a nagy dinamikatartományú anyagok visszaadását, és a 2000 cd/m²-nél is nagyobb fénysűrűsége miatt a HDR anyagok (Dolby Vison és HDR10+ egyaránt) visszaadása minden bizonnyal meglehetősen látványos. A maximális képfrissítési rátája 120 Hz, és természetesen a HDMI 2.1 csatlakozók sem hiányoznak róla.

A készülékbe a megszokottnál lényegesen nagyobb teljesítményű 170 wattos, 5.1.2 csatornás integrált hangrendszer került, amelynek része egy 90 wattos mélynyomó, amit az állványba építettek. Tehát jó eséllyel a basszusok gazdag és erőteljes megszólaltatása nem ütközik akadályba. A képek alapján az újdonság meglehetősen egyedi dizájnt kapott, ám sajnos azt nem lehet tudni, hogy mennyibe fog majd kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés