Hirdetés

Küldj e-mailt a képkeretednek!

A digitális képkeretek ma már nem számítanak újdonságnak; legtöbbjük memóriakártyák, USB-s tárolók tartalmát beolvasva jeleníti meg a fotókat, de akad olyan is, amelyik hálózatra tud csatlakozni. Utóbbiak közé tartozik a NextBase @Gallery 15-P nevű modell, melyet a gyártó a CeBIT után dob piacra Európában.

Az @Gallery 15-P kijelzője 8 hüvelykes és 800x600 pixel felbontású. Összesen 2 GB kapacitású beépített flashmemóriájának a fele áll a fájlok tárolásának szolgálatában, a többi főként munkaterületként funkcionál. Kezeli az SD, MMC, MS és xD családokba tartozó memóriakártyákat, USB 2.0 portjára kamera vagy más külső tárolóegység kapcsolható.

A készülék Wi-Fi interfészen keresztül kommunikál, és jó pár extra tulajdonsággal rendelkezik. Fogadhat és küldhet fényképeket e-mailben, szinkronizálhatja tartalmát a Google Picasa fotómegosztó oldallal, és fel is lehet vele tölteni képeket a Picasára, már meglévő vagy újonnan nyitott albumba. Az RSS feedek támogatása révén akár az aktuális időjárásjelentés is megtekinthető a kijelzőn, de van óra és naptár funkció is. Az eszköz JPEG képeket, valamint – hang nélkül – Motion JPEG videókat jelenít meg, diavetítéshez többféle effektus közül választhatunk. A helytakarékosság érdekében a felmásolt fotókat négy fokozatban át is lehet méretezni.

A keretet úgy alakították ki, hogy álló és fekvő helyzetben egyaránt lehessen használni, akár falra függesztve, akár asztalra állítva; a kezelést távirányító segíti. A Wi-Fi kapcsolat hátulütője az alapmodellhez képest megnövekedett energiaigény, így az akkumulátor csupán 2 órai használatra futja, de természetesen mód van adapteres táplálásra is. Az @Gallery 15-P mérete 200 x 150 x 24 mm, ajánlott ára 249 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés