Hirdetés

Kritikus hibákat javít az időben új Intel driver

Az Intel elérhetővé tette a 15.36.28.4332-es verziójú drivercsomagot, amelynek már a számozásán is látszik, hogy nem a korábban megjelent új főverzióba tartozik, vagyis ez a driver csak időben új, de funkcionalitásban már nem az. Az Intel ezeket hivatalosan karbantartó meghajtóknak nevezi, ami annyit jelent, hogy bizonyos kritikus hibákra jelent gyors reakciót, amíg a tényleges megoldás el nem készül. Emiatt, ha a 15.40.10.4300-as verziójú drivercsomaggal nem jön elő az alább részletezett két hiba, akkor nem érdemes váltani.

Az időben új meghajtó két problémát javít. Egyrészt nem okozza a 64 bites Windows 7 rendszer lefagyását a tri-extended mód megszüntetése, amennyiben a HDMI kábelt menet közben választjuk le a notebookokban lévő ötödik generációs, vagyis Broadwell lapkákba szerelt integrált grafikus vezérlőről. Másrészt 64 bites Windows 8.1 mellett a negyedik generációs, vagyis a Haswell lapkákba szerelt integrált grafikus vezérlővel a DisplayPort interfészre kötött kijelzők mostantól megfelelően fognak kikapcsolni, ha az ezt igénylő parancs megérkezik.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának futtatható verziói – Windows 7 és 8.1 operációs rendszerre – az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés