Hirdetés

Közelednek a Super mobil GeForce-ok a Comet Lake-H-val

Egyre több helyen bukkannak fel ezekre épülő noteszgépek, és velük a mérési eredmények is.

Remélhetőleg nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a közeljövőben várható az Intel Comet Lake-H mobil processzoroknak és az NVIDIA GeForce Super szériás mobil GPU-knak a megjelenése. Pár hónapja még úgy látszott, hogy ezeket majd élőben nézhetjük meg, a koronavírus megjelenése azonban felülírta ezt, törölve a noteszgépgyártók által meghirdetett eseményeket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az új termékek ne készülnének, ezzel párhuzamosan pedig egyre több mérőprogramot futtatnak rajtuk, és egyre több forgalmazónál nyomják meg túlbuzgó gyakornokok véletlenül a közzététel gombot. Február elején az ASUS néhány ROG-os újdonsága bukkant így fel, bennük az Intel Comet Lake-H processzoraival, amelyek közül a Core i9-10880H most a 3DMark online adatbázisába is bekerült.


(forrás: Twitter_rogame) [+]

Az onnan kinézhető adatok szerint egy nyolcmagos, 16 szállal rendelkező egységről beszélünk, mely 2,3 GHz-es alapórajelen dolgozik, hasonlóan a Core i9-9880H-hoz. Változatlannak tűnik a Smart Cache mérete és a TDP is, a Max Turbo viszont nőtt, és 4,8 GHz helyett immár az 5 GHz-es határon áll meg.


(forrás: Weibo_Mechrevo) [+]

A tesztelt noteszgép másik fontos komponense a GeForce RTX 2080 Super grafikus vezérlő, amelynek bejelentése egy másik információforrás alapján április 2-án történik meg. Erről a kártyáról annyi derül ki, hogy 8 GB-nyi 14 Gbps-es RAM dolgozik rajta, a GPU alapórajele pedig 1365 MHz. Utóbbi ugyan valamivel alacsonyabb a jelenlegi GeForce RTX 2080-énál, viszont a Super változat több feldolgozóval rendelkezik, már amennyiben itt is az asztali változat csökkentett TDP-jű testvéréről van szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés