Hirdetés

Körvonalazódik az AMD Turks GPU teljesítménye

A kínai kollégák ismét aktívak voltak és idő előtt szereztek két darab új generációs Radeont, melyek HD 6570 és 6670 néven futnak. Mindkét kártya a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Turks lapkára épít, ami lényegében a Redwood kódnevű GPU továbbfejlesztése. A chip hat darab shader tömböt használ, ami 480 shader processzort eredményez 24 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornával megspékelve. A többi paraméter tekintetében a rendszer az elődöt másolja, vagyis a chip két darab ROP blokkot tartalmaz, ami összesen 8 blending és 32 Z mintavételező egységet alkalmaz. Ezek egy hubközpontú memóriavezérlőre kapcsolódnak, amihez 128 bites csatornán csatlakoznak a memórialapkák.

A Radeon HD 6570 magórajele 650 MHz, míg a GDDR3-as memóriák effektív 1800 MHz-en ketyegnek. A HD 6670 esetében már 800 MHz-es magórajellel kell számolni, továbbá a fedélzeti tár a GDDR5-ös szabványra épül, és 4 GHz-es effektív frekvencián dolgozik. A kiszivárgott teljesítménymérések alapján a kisebbik modell kicsivel gyorsabb a GeForce GT 430-nál, míg a drágább versenyző a Radeon HD 4830 és 4850 között lesz valahol félúton.

A termékek megjelenése az első negyedévre van tervezve, és természetesen a Redwood GPU-ra épülő megoldásokat váltják. Az UVD 3.0 szintén benne van a Turks lapkában, vagyis a multimédiás képességek tekintetében is a maximumot kapja a felhasználó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés