Hirdetés

Környezetkímélő tápegységek a Corsair kínálatában

A legújabb energiatakarékossági ajánlásoknak és szabványoknak is megfelelő PC-s tápegységcsaládot mutatott be a napokban a Corsair, melyet áramforrásai mellett leginkább nagyteljesítményű memóriamoduljai révén ismerhetett meg a vásárlóközönség. A két tagból álló VX termékcsalád fő erénye a kimagasló, akár 85 százalékos hatásfokon túl a halk működés, a gyártó ennek megfelelően elsősorban házimozi-PC-khez és olyan számítógéphez ajánlja az újdonságokat, amelyeknél elsődleges szempont a környezetkímélő működés.

A 450 vagy 550 watt maximális teljesítménnyel bíró, aktív PFC áramkörrel rendelkező Corsair VX tápegységek konzervatív felépítésű egységek, legalábbis abban a tekintetben, hogy az áramkör a divattal dacolva mindössze egyetlen 12 voltos ágat tartalmaz. Ezen a kisebb teljesítményű változat 33, a nagyobb, 550 wattos példány 41 ampert képes leadni. A +5 voltos ágak maximum 20 A erősségű áramot szolgáltatnak (mindkét modellnél), +3,3 voltnál pedig típustól függően 20 vagy 30 A nyerhető a VX tápokból.

Az átlagosnál jobb minőségű, japán kondenzátorokat tartalmazó fő egységhez egy 20+4 tűs és egy EPS/ATX12V 8/4 tűs alaplapi csatlakozó, egy (az 550 wattos modellnél kettő) PCIe tápcsatlakozó, továbbá hat-hat Serial ATA és Molex és két floppy-tápkonnektor csatlakozik, az átlagosnál valamivel hosszabb kábeleken. A tápegységeket egy 12 centiméteres oldalméretű, hőérzékelős, golyóscsapágyas ventilátor hűti, melynek átlagos terhelés mellett gyakorlatilag nincs hallható üzemzaja a gyártó szerint.

A Corsair VX tápcsaládja szokás szerint öt év jótállással kerül forgalomba világszerte. A 450 wattos változat hamarosan hazánkban is elérhető lesz, nagyjából 19 000 forintos fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés