Hirdetés

A Gigabyte robusztusabbra cseréli egyes VGA-inak terhelésre érzékeny NYÁK-jait

Az Ada Lovelace architektúrás megoldások búcsút inthetnek a repedésnek, törésnek.

Már egy ideje akadt gond a Gigabyte – és más gyártók – GeForce RTX 40 szériás csúcskártyáival (különösképp a GeForce RTX 4090-ekkel), ami még az előző, Ampere generációval kezdődött. Konkrétan arról van szó, hogy a méretes VGA-k nyomtatott áramköri lapja hajlamos megrepedni vagy meg is törni azon a ponton, ahol a kis fülecske egy zárómechanizmussal segít a konstrukciónak rögzülni a PCI Express sínbe.


(forrás: Guru3D) [+]

Ennek oka, hogy a chipeken megtelepedett blokkok túlhízásra vetemedtek az NVIDIA GeForce RTX 20 sorozatú vezérlők után, és a számottevő tömeg jobban megterheli a dizájnt, mint kellene. A kockázat persze nagyban csökkenthető megfelelő támaszték hadrendbe állításával, de ez sajnos nem mindenkinél esik az evidencia kategóriájába, ugyanakkor a készre szerelve vásárolt gépeknél sem ismeretlen jelenség a működést meggátló sérülés, mivel ezeket nem mindig kezelik kellő óvatossággal a szállítás során.


(forrás: MisinformationALWAYS @ reddit) [+]

Jó hír, hogy a vállalat az új GeForce RTX 4080 Super esetén már egy áttervezett nyomtatott áramköri lapot használ, és a felfrissített, v1.1 revíziójú GeForce RTX 4080, valamint RTX 4090 Gaming OC modellek is a megerősített verziót kapták. Ahogy az a fentebbi, MisinformationALWAYS nevű reddit felhasználó által posztolt képen látszik, az említett zárómechanizmus feletti rész jóval masszívabbnak tűnik a korábbinál.

Előzmények

Hirdetés