Hirdetés

Konzolháború - csak győztesekkel?

Egyelőre úgy fest, a konzolok viszik a prímet, már ami a legjobban fogyó termékeket illeti, bár az értékesítés fergeteges sikere eleddig csupán csak az amerikai adatok alapján felbecsülhető, és akkor a karácsony még csak három hét múlva esedékes..

Ezek az imént említett adatok azonban arról szólnak, hogy a Nintendo, az MS, valamint a Sony egységeire a várakozásokon felül rengetegen pályáznak: a GameCube-ból (Nintendo) csak az első héten fél millió db fogyott, holott a termék bevezetésére összesen 700k db-ot tervezett mozgósítani a gyártó!

A Microsoft számai már kicsit szerényebbek: az Xbox pályára-állításakor (nov.15.) mindössze csekély 200k volt belőle a kereskedőknél. Az MS azonban messze nem borúlátó, nincs is rá különösebb oka: a cég célkitűzése szerint ugyanis az európai bevezetést követő 3. hónapban már több mint 1.5 millió eladott Xbox lesz mögöttük.

A Sony sem panaszkodhat, hiszen PS2-es konzoljára kiadott Sequel Metal Gear Solid 2 című játékából már eddig is 1.8 millió darab fogyott, ennyi konzolt tehát már biztosan értékesítenie kellett.. :)

Azóta történt

Hirdetés