IFA 2023: kicsi Micro LED tévével rukkolt elő a Konka

Elsőre nagyon ígéretesnek tűnt a kínai cég Micro LED televíziója, de nem makulátlan.

Az IFA 2023 kiállításon nyilvánvalóvá vált, hogy egyre több cég lát fantáziát a Micro LED megjelenítőkben. Közéjük tartozik a nálunk annyira nem ismert kínai Konka is, amely ráadásul első látásra egy igen érdekesnek tűnő modellt mutatott be.

Ilyen apróbb modulokból volt összeállíva
Ilyen apróbb modulokból volt összeállíva [+]

A cég egy kicsi, 55 hüvelykes képátlóval bíró prototípust pakolt ki a standjára. Ez akár forradalmi is lehetne, hiszen mindenki a méretcsökkentéssel küzd, mert egyszerűen nem tudnak elég apró LED-eket gyártani. Azonban a Konka ezt úgy oldotta meg, hogy bár a készülék mérete viszonylag kicsi, viszont cserébe a felbontása is az. Konkrétan HD-nak tűnt a tartalom, ráadásul a képernyő kisebb Micro LED modulokból volt összeépítve, amelyek illeszkedési vonalai jól látszódtak, és ez értelemszerűen zavaró. A készülékház vastag, a fényerő elfogadható (a gyártó szerint 1500 cd/m² a maximális fénysűrűség, de látszatra nem tűnt annyinak), ám a színek fátyolosak voltak, és a kontraszt sem kiemelkedő. Az is sokat mondó, hogy gyors mozgásokat nem mutattak rajta, azonban a lassan hömpölygő videók is meg-megakadtak olykor.

Konka Micro LED tv
Konka Micro LED tv [+]

Szóval a Konka a Micro LED út elején jár még, de ez nem zavartatja a céget, hiszen ezt számos kihívással küzdő terméket központi helyen állították ki, és láthatóan nagyon büszkék rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés