Hirdetés

Kompakt többfunkciós NAS a Freecomnál is

A napokban új kompakt, ugyanakkor nagy kapacitású hálózati merevlemezes adattárolóval (Network Attached Storage, NAS) bővítette kínálatát a Freecom. A cég szerint elsősorban professzionális felhasználók fogják hasznát venni a Network Drive Pro külső merevlemezeknek, melyek fájlszerverként, webszerverkért, FTP-szerverként, USB-s nyomtatószerverként vagy akár torrent kliensként is működhetnek.

A Network Drive Pro hálózati adattárolókba típustól függően egy 250, 500 vagy 1000 gigabájt kapacitású, 3,5 hüvelykes merevlemezt épít a Freecom. A vezérlőelektronika ennél a típuscsaládnál a gyors hálózati kapcsolat érdekében Gigabit Ethernet porttal rendelkezik, az alumíniumborítású doboz előlapján ezen kívül két USB kapu is található más külső adattárolók vagy éppen nyomtatók számára. A doboz homlokzatán a bekapcsológomb mellett egy az adatmentési folyamat egyszerű elindítását lehetővé tevő nyomógombot és egy kapacitáskijelző LED-et is elhelyezett a gyártó.

A hálózati funkciókat kínáló Freecom Network Drive Pro külső merevlemezek 189, 279 és 589 eurós fogyasztói áron vásárolhatók meg a gyártótól. A cég két év jótállással hozza forgalomba az adattárolókat, melyekhez a termékek teljes életciklusát végigkísérő, ingyenes helpdesk szolgáltatást is nyújt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés