Hirdetés

Kompakt külső vízhűtő az Asetektől

Az Asetek bemutatta új vízhűtőrendszerét, amelyben a legtöbb komponens egy külső házban kapott helyet, így kényelmesen elhelyezhető akár egy torony tetején is. A WaterChill Xternal homlokán lévő kijelzőről a rendszer és a hűtő állapotával kapcsolatos valamennyi fontos paraméter leolvasható, de igazán a szoftveres irányítás teszi rugalmassá a hűtőt.

A mellékelt program USB porton keresztül kommunikál a fő egységgel, így meg tudja jeleníteni az aktuális hőmérsékleti, fordulatszám- és feszültségértékeket. A manuális szabályozási lehetőségeken kívül állítható az LCD kijelző kontrasztja, háttérvilágítása, új funkcióként pedig a felhasználónak elég kijelölni a kívánt hőmérsékleti tartományokat, és a vezérlő automatikusan ehhez igazítja a ventilátorok fordulatszámát, a hűtőfolyadék áramlását. Ezt kiegészítve különböző profilokat lehet elmenteni egyes alkalmazásokhoz, például játékhoz vagy csendes működést feltételező videózáshoz.

A WaterChill Xternal fő egysége ezüst és fekete színben kapható. Az alumíniumházban egy 277 x 133 x 25 mm-es Black Ice Pro II radiátor kapott helyet, melyre alul és fölül összesen négy darab 120 mm-es Adda ventilátor simul. A hőcserélő blokk mellett egy 12 voltos, 1020 l/h maximális teljesítményű pumpa, egy kívülről is jól látható, 160 cm3-es kiegyenlítő tartály, továbbá a már emlegetett LCD kijelzőmodul képezi az egység részét. Teljes mérete 182 x 480 x 102 mm, és 10 mm-es vízcsövekkel használható.

A fentebb leírt WaterChill Xternal fő egység nettó 289 eurós ajánlott áron kerül piacra, ám nettó 317 euróért olyan készlethez is hozzá lehet jutni, amely már tartalmaz egy univerzális CPU01/A processzormodult, egy videokártyákra felszerelhető VGA01/P1 modult, valamint egy NB01/P1 chipsethűtőt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés