Hirdetés

Komoly NAS-okkal újít a QNAP

A néhány napja véget ért Computexen újabb QNAP hálózati adattárolókról hullott le a lepel. Az új TS-x70 sorozat immáron az Ivy Bridge alapokon nyugvó kétmagos, HyperThreading technológiával is felvértezett 3,3 GHz-es i3-3220-ra építkezik, míg a rendszermemória szerepét 2 GB DDR3 RAM fogja ellátni. A központi egység számítási teljesítményének hála, az új NAS-oknak a videóanyagok valós idejű transzkódolásra sem lesz akadály.


TS-670Pro és TS-470Pro [+]

A 4, 6 és 8 fiókos változatban piacra kerülő új modellekbe 2,5 vagy 3,5 colos, SATA 6 Gbps-os tempóra képes meghajtókat helyezhetünk majd, miközben két USB 3.0, három USB 2.0, illetve két eSATA aljzaton keresztül további, külső háttértárak csatlakoztatására is lehetőség nyílik. A NAS-ok sarkalatos pontja a LAN csatlakozás, melyből a TS-x70 sorozat alapvetően két gigabites aljzatot kínál. Ezeket a megfelelő bővítőkártyával 10 gigabites tempóig is fel lehet majd srófolni, amire feltehetőleg csak kis- és középvállalati környezetben lesz szükség.


[+]

Az új egységek hátulján HDMI kimenet is lapul, amin keresztül akár 4K-s tartalmak is megjeleníthetőek lesznek. Ezen felül a DLNA illetve AirPlay támogatással mobil eszközeinkről is egyszerűen továbbíthatóvá válnak az egyes tartalmak, melyek konvertálása akár a lejátszással párhuzamosan is történhet. A mozis élményt az XBMC v12 (Frodo) teheti teljessé, ami a közelmúltban debütált, magyar nyelvet is tartalmazó QTS 4.0-s operációs rendszerrel együtt lesz jelen a TS-x70 sorozatnál. Az új modellek kiskereskedelmi elérhetősége augusztusra tehető.


[+]

Az SS-469 Pro szintén egy újdonság. Itt a processzor szerepét a kétmagos, 2,13 GHz-es Atom D2700 fogja betölteni, mely mellé 1 GB RAM társul, amit szükség szerint tovább 2 GB-val bővíthetünk. Relatíve kis mérete ellenére a NAS legfeljebb négy, 2,5 colos meghajtó fogadására lett felkészítve, így megfelelően halk HDD vagy netán SSD alkalmazásával, akár egy teljesen zajmentes egységet is kaphatunk végeredmény gyanánt.

Ezen felül természetesen még itt is lehetőségünk lesz külső tárolók, vagy akár nyomtató(k) csatlakoztatására, melyhez két USB 3.0, három USB 2.0, valamint egy eSATA aljzat állhat majd szolgálatunkra. LAN csatlakozókból ebben az esetben is két gigabites portból válogathatunk, melyek mellől ebben az esetben sem maradt le a HDMI. Utóbbival karöltve a DLNA támogatás is megoldott lesz, illetve a kényelmesebb kezelhetőség érdekében az SS-469 Pro egy beépített infravörös érzékelőt is tartalmazni fog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Hirdetés