Hirdetés

Komoly erőt mutat a Sharp a tévépiacon

A vállalat hosszú évek szenvedése után visszatér az amerikai területekre.

A Sharp tévés szekcióját évekkel ezelőtt vásárolta fel a Foxconn, stabil hátteret teremtve a sokáig komoly gazdasági problémákkal küszködő japán cégnek. Hogy a konszernnek nagy tervei vannak a márkával, arról már többször beszéltek, de eddig a nagy offenzíva elmaradt.

Most viszont egy olyan bejelentés érkezett, ami arról tanúskodik, hogy a vállalat tényleg kész visszaszerezni elvesztett pozícióit. A holding bejelentette, hogy több mint fél évtizedes szünet után visszatér televízióival Észak-Amerikába. A helyzetet bonyolította, hogy még korábban eladták a névhasználati jogot a Hisense-nek a régióban, és csak hosszas jogi csatározás után szerezték vissza azokat. Most viszont a jelek szerint minden akadály elhárult, és a tervek szerint a következő esztendő elején meg lehet venni a Sharp által gyártott és fejlesztett készülékeket az USA-ban és Kanadában.

Bár a cég Japánban már árul OLED televíziókat is, első körben LED LCD készülékekkel támadnak. A vállalat Európában a Google által fejlesztett Android TV rendszerre szerelt megoldásokat kínál, azonban Észak-Amerikában mégis Roku smart platformmal ellátott termékeket adnak majd ki. Egyelőre több konkrétum nem ismert, okosabbak majd a januári CES után leszünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés