Kolink blog: inspiráció három stílusban

ARGB világítás és hálós előlapok jellemzik az ATX szabványú Inspire X sorozat három tagját.

A Kolink kínálatának egyik kifejezetten jó ár/érték arányú sorozata az Inspire, mely igen sok tagot számlál és microATX, illetve standard ATX méretben is elérhető. Utóbbiak között az újabbak közé tartozik az az X trió (X1, X2 és X3), mely modellek ARGB ventilátorral, LED-ekkel és eltérő dizájnnal rendelkező, hálós előlappal igyekszenek a jól bővíthető miditornyot kereső felhasználók kedvében járni.

Balról jobbra haladva az Inspire X1, Inspire X2 és Inspire X3 házak
Balról jobbra haladva az Inspire X1, Inspire X2 és Inspire X3 ház [+]

Bármelyik modellről is beszélünk, az alapok nagyon hasonlóak: acélból készült vázat, műanyag előlapot és edzett üveg oldalpanelt kapunk. Méreteik között is csak minimális az eltérés, 426-430 mm-es magasságra, 200 mm-es szélességre és 350 mm-es mélységre számíthatunk tőlük. Valamennyien egy előre telepített, 12 cm-es, ARGB fényekkel rendelkező ventilátorral érkeznek, és az ATX szabványnak megfelelően hét bővítőkártyával szerelhetők fel.

Az Inspire X2 belső tere két kamrára osztott
Az Inspire X1 belső tere két kamrára osztott [+]

Az Inspire X2 és X3 változatok belső tere egykamrás, az X1-é pedig kétkamrás kialakítású; ettől függetlenül a tápegység mindegyiknél a megszokott helyen, az alsó traktusban foglalhat helyet. A beépíthetőségben természetesen találunk eltéréseket, az egykamrás belsőben ugyanis a tápegység elé került a 3,5”-es és 2,5”-es meghajtókat egyaránt fogadni képes keret, így a tápok ezekben legfeljebb 160 mm hosszúságúak lehetnek, az X1-nél viszont ezt a részt máshogy alakították ki, ide akár 180 mm-es egységeket is beszerelhetünk. Ennél a változatnál az adattárolók esetében is nagyobb a szabadság: bár a 3,5”-es meghajtók itt is a tápegység mellett kapnak helyet, a 2,5”-es SSD-k vagy HDD-k felkerülhetnek az alaplapi tálcára vagy a két kamrát elválasztó lemezre is.

Az X2 és X3 egykamrás belső terében egy kombinált 3,5"/2,5"-es fiókot találunk
Az X2 és X3 egykamrás belső terében egy kombinált 3,5"/2,5"-es fiókot találunk [+]

Ahogy az a fotókon is látszik, az X1, X2 és X3 kívülről leginkább előlapjának kinézetében különbözik egymástól. Ami közös, hogy mindegyik esetben egy ARGB LED-ekkel ellátott világító sávot is kapunk, a  felület egy részét pedig hálós szellőzőnyílások borítják, így az ide kerülő ventilátoroknak nem kell megküzdeniük a friss levegőért. Az ARGB világítás a hátsó ventilátoréval egyetemben a ház saját vezérlőjével, illetve az alaplapi rendszerrel is koordinálható, ez utóbbihoz háromtűs 5VDG csatlakozókkal kapcsolódhatunk. A házakról természetesen nem hiányoznak az előlapi konnektorok sem, ez mindhárom Inspire X esetében egy USB 3.0, két USB 2.0 kaput és két 3,5 mm-es hangcsatlakozót jelent.


[+]

A hűtési opciókat illetően a hátlapi 12 cm-es ventilátort már többször érintettük, ezen felül az előlap mögé még három további 12 cm-es légkavarót szerelhetünk. Az X2 és X3 esetében ezeket két 14 cm-es egységre is lecserélhetjük, az X1-nél ez az opció viszont nem áll rendelkezésre. A rácsos felülettel rendelkező fedlap alá valamennyi esetben két 12 cm-es ventilátor kerülhet. Ez a rész a vízhűtéseket kedvelők számára is rendelkezésre áll (egy 240 mm-es radiátor fér ide), és ők az előlapot is igénybe vehetik egy másik (240 mm-es) radiátor számára is.

Azóta történt

Előzmények