Hirdetés

Kisméretű, hordozható pótakksi a ZAGG-tól

Van bosszantóbb dolog annál, minthogy kifogy az elektromos eszközünkből az energia, és a pótlásáról sem tudunk gondoskodni? Persze, hogy van, de ettől még elég idegesítő, ha ilyesmi történik az emberrel. Nyilván akad ennek köszönhetően egy komoly piaci rés, amit a gyártók egymással versenyezve próbálnak eldugaszolni. Jó példa erre a Duracell Instant Power Charger névre hallgató akkumulátora, vagy a szintén elemes nagyágyú Energizer XP4001 fantázianevű hordozható eszköze.

Ezek szépek és okosak is egyben, ám mégsem tudnak annyit, mint a ZAGG új üdvöskéje, a ZAGGsparq. Ez ugyanis az egyetlen mobil akksi a piacon, amely amellett, hogy képes négy iPhone teljes feltöltésére, lítium-polimer cellákat használ, két USB kimenet van rajta, és ezen felül még státusz LED-ekkel is rendelkezik. A kilenc centiméter széles és magas, illetve egy centi vastag eszköz körülbelül 250 gramm súlyú, tehát viszonylag egyszerűen hurcolászható.

A LED-ek segítségével ad visszajelzést, minél több sárga lámpa ég rajta – 25-50-75-100% –, annál inkább tele van energiával a termék. Természetesen nem csak az Apple készülékeinek feltöltésére használható. Minden olyan eszközt – az okostelefonoktól kezdve az MP3-lejátszókón át, egészen a kézi játékgépekig – képes telepumpálni energiával, amelyeket USB porton keresztül lehet feltölteni. Sok berendezésre mini USB csatlakozó került, de ezt a problémát könnyen át lehet hidalni egy opcionálisan beszerezhető átalakító segítségével. A két kimenetnek köszönhetően pedig egyszerre több készüléket is tölthetünk egy időben. A korábban már más mobil kiegészítőkről, így például az invisibleShield névre hallgató védőfóliáról ismertté vált gyártó elsősorban üzletembereknek, világjáróknak, extrém sportolóknak ajánlja a terméket, de valószínűleg mindenkinek jól jöhet, aki egy percet se tud meglenni elektromos kütyüi nélkül. A ZAGGsparq mobil akkumulátor ára 70 dollár.

Előzmények

  • Kicsim, meddig bírod?

    Két kis fogyasztású, de nagy akkumulátoros netbook elektromos hálózat nélküli képességeit vizsgáljuk.

Hirdetés