Hirdetés

Kisebb is, nagyobb is lett a Google okos hangszórója

Az egy éve bemutatott Google Home két utóda a Mini és a Max nevet kapta.

Tavaly mutatta be a Google saját „okos” hangszóróját, a Google Home-ot, amely most két utódot is kapott, az egyiket Mini, a másikat Max néven. Az valószínűleg már pusztán a nevekből kitalálható, hogy az előbbi a sima Home kisebb, olcsóbb és egyszerűbb verziója, nagyjából akkora, mint egy hoki korong, és belső áramforrása nem lévén, folyamatosan egy USB kábellel összekötve kell tartani, ha használni akarjuk. Ellentétben az előddel, itt a hangminőség sokadrangú, a szövettel borított kis házban úgysem férne el komoly hangszóró, a hangsúly inkább a Google mesterséges intelligenciával ellátott segédjén, az Assistanton van, amelyet a Minibe épített mikrofon segítségével tudunk megszólítani.

 


[+]

Mindezzel szinte szöges ellentétben áll a Max, amely sztereo és kétutas, azaz két középmély és két magassugárzó dolgozik benne, a Google pedig kifejezetten ki is hangsúlyozta, hogy Hi-Fi hangminőséget várhatunk tőle. Akkumulátorra itt sem számíthatunk, az Assistant azonban alapfelszereltség. A Max képességei közé tartozik egyébként a környezet folyamatos „elemzése”, és a hangvisszaadás jellemzőinek állandó finomhangolása. Ez jelenti egyrészt a szoba akusztikájának megfelelő beállításokat, másrészt azt, hogy például korán reggel a hálószobában halkabban szólal meg, mint az esti buli során a nappaliban.

 

A két új okoshangszóró közül a Mini 49, a Max pedig 399 dollárért lesz elérhető, az előbbi október 19-től, az utóbbi pedig decembertől. Mondanunk sem kell, hogy ez az elérhetőség nem vonatkozik az egész világra, így hivatalosan Magyarországon sem lesznek megrendelhetőek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés