Hirdetés

Kingston: RAM-ok csúcsa

Egyelőre biztos csak keveseket szólít meg az alábbi hír (djg?), mindenesetre a Kingston a napokban 512MB-os RIMM modullal jelentkezett, ez pedig, bár az NEC és a Toshiba is gyárt már ilyen RAM-ot, mindenképp említésre méltó.

Annál is inkább, mert a nem PC-s platformmal birkózóknak sokszor jelent komoly anyagi felüdülést, amikor pl. SGI (320/540) gépükhöz a gyári memória-upgrade helyett (még így is méreg drága..) negyed gigás Viking modulokat újíthatnak, a gyári cucc harmadáért. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Kingston olcsósága mellett próbálnánk érvelni, mert jelen esetben erre amúgy sincs lehetőségünk: a KVR800X18-16/512 jelű modul potom 2174USD-be kerül, ez pedig úgy 650e ft!

A P4-es rendszerek persze már eddig sem olcsóságukkal tüntettek, bár ez most talán megváltozik, hiszen a sokszor és sokhelyütt beharangozott árcsökkentés tényleg megesett: 60e ft alatt elvileg hamarosan itthon is kapni majd 1.3/1.4GHz-es P4-eseket, amelyekhez a lapok sem kerülnek (már most se..) sokkal többe, ill. a RIMM modulok árai is egyre elfogadhatóbb szintre csúsznak - 128MB PC800-as RAM-ot már 30 alatt is láttunk..

De mert a RIMM-eket csak párosával pakolhatjuk be bármilyen P4-es lapba, így a Kingston moduljai még sokkal drágábbak, és még sokkal később lesznek tömegcikké, ha egyáltalán.. Ezekkel a modulokkal viszont már ténylegesen betárazhatjuk az i850 alá azt a 2GB-ot, amit a chipset max. lekezel. (az i820 is megkaphatja a maga 1GB-ját, de ezt inkább hanyagoljuk..)

Az új modulok egyébként a Kingston egységei közt is a legdrágábbaknak számítanak, úgy harmad ennyiért bélelhetjük ki megfelelő Sun munkaállomásunk, pedig ugye már az sem két fillér..

Azóta történt

Hirdetés