Befutott a Kingston MobileLite Wireless kártyaolvasó

A Kingston bemutatta a MobileLite Wireless névre keresztelt, töltőfunkcióval ellátott mobil kártyaolvasóját. A Wi-Drive családba tartozó eszközt bármilyen iOS és Android operációs rendszert futtató mobil termékhez lehet csatlakoztatni az USB porton keresztül.

A 124,8 x 59,9 x 16,65 mm-es kiterjedésű, 98 grammos MobileLite Wireless több funkciót is elláthat, például vésztöltőként is funkciónál, ha esetleg már lemerülőben van az adott mobil készülék. Erre a célra egy 1800 mAh-s li-polimer akkumulátor van beépítve, amely segít megnövelni az üzemidőt. Természetesen a fő szolgáltatása az SD, SDHC, SDXC és microSD szabványú memóriakártyán tárolt adatok kezelése, illetve az USB-n csatlakoztatható adattárolókkal is megbirkózik. A legnagyobb extra azonban a beépített IEEE 802.11g/n-es Wi-Fi modul, mely támogatja a WPA2 titkosítást, illetve az SSID funkciót.


[+]

A fentebb leírtak előnyeit kombinálva egy igazi hordozható mindenest kap a felhasználó. A MobileLite Wireless a kapcsolódó alkalmazás segítségével Wi-Fi kapcsolaton keresztül képes fogadni az adott mobil termék fájljait, amelyeket ezután bárki megtekinthet, aki csatlakozott a létrehozott Wi-Fi hálózathoz. Persze apró limitáció, hogy egyszerre csak három eszköz igényelhet adatot a MobileLite Wireless termékről, viszont egy film streamelése is megoldható arra a három mobil készülékre.

A MobileLite Wireless alkalmazás egyelőre csak iOS-re érhető el, de nagyon hamar itt lesz Androidra is, valamint a Kindle Fire-re is. Emellett a Kingston a Windows Phone, a Windows és a Mac operációs rendszerekhez is kínál majd támogatást, de csak valamivel később. A termék már itthon is megvásárolható 13 395 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés