Hirdetés

A Kingston pendrive-ja nem viccel, ha adatbiztonságról van szó

Az IronKey szériás, tokostul 80 x 20 x 10,5 mm-es adattár a fizikai és elektronikus feltörések ellenében is védett.

A Kingston legújabb, IronKey Keypad 200 névre keresztelt pendrive-ja azokat célozza, akik alkalmanként érzékeny állományokat hordoznak magukkal, és ebből kifolyólag igénylik a fokozott adatbiztonságot.


[+]

A 8, 16, 32, 64, illetve 128 GB-os kapacitással készülő, por, valamint folyadékok ellen IP57-es védettséget élvező megoldás 5 Gbps-os USB 3.0 interfészt használ a célgéppel történő kommunikációra, és szekvenciális olvasás/írás tekintetében legfeljebb 145/115 MB/s-os sebességre képes.

A 256 bites XTS-AES hardveres titkosítást, BruteForce és BadUSB támadásokkal szembeni védelmet kínáló konstrukción operációs rendszertől független, tölthető akkumulátor által táplált alfanumerikus gombok találhatók, amelyekkel a feloldó PIN kódot vihetjük be. E gombokra olyan polimerréteget vittek fel, amely nem csupán fizikailag óvja meg a számbillentyűket, de jelentősen meg is nehezíti azokon az ujjlenyomatok analizálását.


[+]

Inicializálhatunk Adminisztrátor vagy Felhasználó üzemmódot, és az előbbivel akkor is hozzáférhetünk a meghajtó tartalmához, ha az utóbbival tízszer rossz számokat ütöttünk be, netán elfelejtettük őket. Amennyiben az adminisztártori PIN-t is elszúrtuk tízszer, az apparátus biztonságosan törli a tárolt adatokat, teljesen legyalulva a flash cellákat. Mindkét fajta üzemmel kezdeményezhetünk egy munkamenetre szóló írásvédettséget a rosszindulatú programok (például zsarolóvírusok) okozta károk elkerülésének érdekében, de adminként ezt globális szintre terjeszthetjük ki, ergo az eszközt a zárolás megszüntetéséig csak olvasni lehet majd.

A ketyere 3. szintű FIPS 140-3 minősítéssel rendelkezik, és az áramköreit speciális epoxigyantával vonták be, így akadályozva meg a félvezető komponensek sérüléstől mentes eltávolítását. Az USB 2.0-s szabványig visszafelé kompatibilis tároló Windows, macOS, Linux, Chrome OS és Android 4 (vagy újabb) szoftverkörnyezetekkel párosítható össze, bár igazából bármilyen rendszer belefér, ami támogatja az USB mass storage funkciót.


[+]

A tokból kihúzható, 3 éves garanciával értékesítésre kerülő apróság várhatóan október folyamán debütál, és a 8, 32, illetőleg 64 GB-os variánsainak bliszteres csomagolásaira 80, 140, továbbá 180 fontos árcédulákat fognak ragasztani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés