Hirdetés

Kína már DDR4-es memóriákat is gyárt

A Xi’an UniIC Semiconductors az új lapkájára öt különböző memóriamodult kínál.

Kína újabb áttörést ért el, ugyanis a Xi’an UniIC Semiconductors bejelentette, hogy DDR4-es memóriák gyártásába fognak. Ez az első alkalom, amikor egy kínai cég az említett szabványra épülő lapkát állít elő.

A Xi’an UniIC Semiconductors fejlesztése 4 gigabites kapacitást kínál, 2133 MHz-es órajelen üzemképes, méghozzá CL 15-15-15-ös időzítés mellett, mindezt 1,2 V-os feszültség mellett. Ezzel az újdonság teljesen szabványosnak számít, és a kapacitása révén olyan memóriamodulok építhetők rá, amelyek árban sem lesznek túl drágák. A gyártó ebből a szempontból rögtön öt opciót is kínál, így választható 4 GB-os UDIMM, 4 GB-os ECC UDIMM, 8 GB-os UDIMM, 4 GB-os SO-DIMM, valamint 8 GB-os SO-DIMM. A felhozatalt látva vélhetően a kínai piac számít a legfőbb célpontnak.

A memóriagyártás egyébként nem ismeretlen a Xi’an UniIC Semiconductors számára. A vállalat gyökerei 2003-ig nyúlnak vissza, amikor is még Infineon Xi’an, később pedig Qimonda Xi’an névn futottak. Ebben az időszakban számos memóriát gyártottak, majd a Qimonda 2009-es csődjével az Inspur Group kezébe kerültek, ahol megkezdődött a saját DRAM fejlesztése, a Qimonda megmaradt szabadalmaira és technológiáira építve. 2015-ben alakult ki az aktuális Xi’an UniIC Semiconductors név, amikor is az új tulajdonos a Tsinghua Holdings részének tekinthető Unigroup Guoxin lett. Ezzel a kínai kormány közvetve támogatta a céget, így sikerült elkészíteni a fentebb már említett 4 gigabites DDR4-es lapkát, illetve a tömegtermeléshez szükséges gyártástechnológiát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés