Kilenc halandó kerülhet a cyber-halhatatlanok közé

Hétvégén, a Jövő Háza Központ Teátrumában tartották a nagysikerű World Cyber Games rendezvénysorozat magyarországi döntőjét, ahol a multiplayer játékok versenyében legkimagaslóbb eredménnyel szerepelt hazai játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy az olaszországi Monzában mérkőzzenek meg egymással 2006 októberében. Az IDG Hungary szervezésében, a Samsung támogatásával évente megrendezett e-sport esemény 2006-os döntőjét követően a monzai világbajnokságon 9 magyar játékos mérhettetik meg az 1000 legjobb között. A döntő összdíjazása 700 ezer dollár, vagyis nagyságrendileg 152 millió forint.


Idén nézőből is rekordszámú érkezett
Forrás: Café PR

A hétvégén megrendezett döntők során a Counter-Strike legjobb csapata, az 5 fős Ancients jutott tovább a monzai világbajnokságra, valamint az egyéni versenyszámokban a Day-Night_AbuSE (Warcraft 3), Kyle_Lin (Warhammer 40000: Winter Assault), Mgz) Matrix,Kashu (Starcraft: Brood War) és Fulimination (FIFA 06) vehet részt a nemzetközi megmérettetésen.

„A hétvége folyamán több ezren próbálták ki tudásukat a FIFA, Gamestar és Warfront Turning Point játékokon” – jellemezte a folyamatosan teltházas programot Szigetvári József, a WCG főszervezője, ugyanis a szervezők idén először kínáltak a versenyek megtekintése mellett a látogatóknak is játéklehetőséget. „A multiplayer játékok térhódítását jelzi, hogy az elmúlt években rendre megduplázódott az érdeklődők száma. A népszerűség növekedését azért is tartja pozitívnak a Samsung Electronics, mert a World Cyber Games hozzájárulhat egy új cyber-generáció felnövéséhez, fejleszti a stratégiai gondolkodást és hatékonyabbá teszi a döntési képességet.” – mondta el a sajtótájékoztatón Kováts Botond, a Samsung marketingkommunikációs menedzsere.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés