Hirdetés

Kijelzőkben újít az Acer

Az Acer bekeményít a monitorok frontján, hiszen igazi termékinváziót rendez. A G5-ös sorozat nemcsak az elegáns megjelenéssel hívja fel magára a figyelmet, hiszen a termékcsalád modelljei a paraméterek szempontjából is kedvező képet festenek. A versenyzők között lesz 19, 20, 21, 23 és 24 hüvelykes modell is. A legnagyobb verzió felbontása 1920x1080 pixel, míg a két legkisebb változat 1366x768 képpontot tud megjeleníteni. A két véglet közé ékelődött versenyzők az 1600x900-as felbontást támogatják.

A TN panelre épülő, alacsony válaszidővel rendelkező termékek dinamikus kontrasztaránya 80 000:1. Utóbbi értéket az Adaptive Contrast Management (ACM) optimalizálja, ami a képminőség mellett a fogyasztást visszaszorításáért is felel. A monitorok – mérettől függően – a hagyományos D-Sub bemeneten kívül DVI és HDMI csatlakozót is kínálnak HDCP támogatással. Ezen felül a bemeneti jel tetszőlegesen kiválasztható a kijelzők OSD menüjében.

Acer G5
Acer G5

Az Acer G5-ös monitorcsaládja hamarosan elérhető lesz az üzletekben, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs információ.

A korábban már bemutatott S1-es sorozat két tagja is kiegészült két új megoldással. A LED-es háttérvilágítással operáló újdonságok S191HQL és S222HQL jelzéssel érkeznek, és a testvérmodellek minden előnyös tulajdonságát megtartották. Ennek megfelelően a dinamikus kontrasztarány maradt 12 000 000:1, míg az 5 ms-os válaszidő sem változott. A TN paneles monitorok közül a kisebbik verzió 1366x768, míg a nagyobbik 1920x1080 pixeles felbontást tudhat magáénak.

Az ultravékony profilú megjelenítőkön D-Sub, DVI és HDMI bemenet található, a fogyasztásuk pedig rendkívül alacsony, amit az EnergyStar 5.0-s minősítés is mutat. Az Acer az S1 sorozattal a környezetvédelmi kérdéseket is megcéloz az EcoDisplay kampányon keresztül, amivel megszerezték az ISO 9241-307 minősítést is, vagyis a termékek nem tartalmaznak olyan veszélyes anyagokat, mint a PVC vagy a BFR.

A két S1-es újdonság szintén szállítás alatt van, ám az árcédulákról nem számolt be a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés