Hirdetés

Kihalóban az Intel 850E és 860

Az Intel Corporation ezen a héten jelentette be az RDRAM-ot támogató alaplapi chipkészleteinek, vagyis az i850E és az i860 gyártásának leállítási tervét. A két északi hídhoz az ICH2 I/O vezérlő dukál(t). A lépéssel nagy valószínűséggel az RDRAM is eltűnik a PC-kből, hiszen ezt a memóriát támogató chipkészletből ezután csak a SiS R658 marad a piacon, ám erre eddig csak az ABIT épít alaplapot. A SiS R659 jövője pedig igencsak bizonytalan.

A bejelentés szerint a leállás menetrendje a következőképpen alakul: a program 2003 május 9-én kezdődött, augusztus 9-e után már nem lehet visszamondani e leállítandó termékek rendelését, új megrendelést október 31-ig lehet leadni, s az utolsó szállítmány 2004 május 14-én hagyja el az Intel gyárát.

Mint látható, az i850E és az i860 egy ideig még rendelhető, ám valószínűleg az alaplapgyártók nem használják ki ezt a teljes időszakot, így az ezekre épülő alaplapok hamarosan eltűnnek a kínálatból. Ezzel együtt az RDRAM modulok is egyre ritkábbak lesznek, így akinek RDRAM-ot fogadó alaplapja van otthon, és memóriabővítést tervez, annak azt javasoljuk, hogy ezt a közeljövőben valósítsa meg, ugyanis a piac szűkülésével az RDRAM-ok egyre ritkábbak lesznek, ezért várhatóan az áruk is emelkedni kezd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés