Hirdetés

Kicsit egyszerűsít az új GPU-inak elnevezésén az Intel

Az Xe sorozat mostantól ténylegesen Xe lesz, felső index használata nélkül.

Az Intel még a 2018-as esztendő végén leplezte le az új grafikus architektúráját, amelynek az Xe nevet adta. Sejteni lehetett, hogy ebből kisebb gondok adódnak majd, hiszen termékek elnevezésénél felső indexet nem kifejezetten ajánlott használni, de a vállalat mostanság is alkalmazza.

Mára viszont egy kicsit változott a helyzet, így elsődlegesen az OEM-ek kérésére a felső index helyzete tisztázódott. Maga az Xe jelzés megmarad, ám így akkor szabad használni, ha az architektúrára történik utalás. A termékneveken belül az Xe írásmód az irányadó, ez is egy már meglévő márkanév után, ami például a Tiger Lake esetében az Iris.

Ezzel gyakorlatilag a felhasználók felé a rendszer Xe jelzéssel lesz szállítva, hiszen az architektúrára vonatkozó írásmóddal aligha találkozik majd a vásárlók többsége, maximum az a réteg, amely olvas szaklapokat.

A vállalat saját a dedikált grafikus vezérlőjére vonatkozóan szintén az Iris márkanév lesz bevetve, méghozzá az Xe jelölés mellett, de mögé lesz még írva a MAX jelző, utalva arra, hogy ez az aktuális konfiguráció maximuma. A DG1 kódnevű rendszer tehát végeredményben Iris Xe MAX néven érkezik, első körben csak a notebookokba. Ezeken belül is főleg a Tiger Lake CPU-val dolgozó masináknál találkozhatunk majd vele, hiszen Intel dedikált GPU-t használva a gyártók megtarthatják az Evo márkanevet, amit más gyártó GPU-jával biztosan elveszítenének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés