Hirdetés

Kiárusított kuriózum: Kyro 2 Ultra grafikus kártya

Magyarországon bizonyára igen keresett lenne a nem mindennapi termék, bár kétséges, hogy a boltokig is eljut-e a kártya nálunk. Nem más relikviáról, mint a Hercules 3D Prophet 4800 típusú, már jó egy éve legyártott, ám valamilyen okból piacra mégsem dobott, pár száz darabos sorozatú grafikus kártyáról van szó.

A német Vobis cégnél 139 euróért rendelhető meg a "zsuga". S hogy mit kapunk a pénzünkért? Az ST Microelectronic Kyro 2 Ultra grafikus chipjére épülő kártya magjának órajele 200 MHz, míg a 64 MB DDR-RAM órajele 200 (400) MHz. A Chrontel chip által biztosított tv-kimeneten kívül nem sok extrát említhetünk, ha csak nem a kétéves garanciát. A kártya mellé egyedül a telepítő CD-t kapjuk. A Hercules 3D Prophet 4800 támogatja a 2x/4x-es AGP-t és a Windows 95, 98, Millennium és XP operációs rendszereket.

Egy vállalkozó szellemű német PowerVR-fanatikus már megrendelte telefonon a kártyát és a szállítási határidő három hét volt. Mivel ebből a típusból alig pár száz darab készülhetett, biztosan keresett lesz a gyűjtők körében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés