Hirdetés

Kétrétegű DVD-ket 4-szeres sebességgel ír a Plextor új meghajtója

A Plextor bemutatta új, PX-716A jelzésű DVD-íróját, amely egyrétegű DVD±R lemezekre 16-szoros, míg kétrétegű DVD+R médiumokra 4-szeres sebességgel képes adatokat rögzíteni.

A készülék számos funkcióval kényezteti a felhasználókat. A lemezek megbízható írásában a szokásos pufferürülés elleni védelem mellett többek között a PoweRec (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control) és a Q-Check segédkezik, amely még a művelet megkezdése előtt teszteli az írandó médiumot, majd írás közben is figyelemmel tartva a rögzítés minőségét dinamikusan változtatja a paramétereket – a VariRec például a lézer erősségét szabályozza. A GigaRec segítségével névleges kapacitásánál akár 30 %-kal több adat rögzíthető egy CD-re. A SecuRec egy jelszót éget a lemezre, és a tárolt adatok csak ennek ismeretében lesznek hozzáférhetők. A Silent Mode garantálja a meghajtó halk működését mind íráskor, mind pedig olvasáskor.

Az EIDE/ATAPI interfésszel szerelt DVD-író 8 MB pufferrel rendelkezik; hátlapján nemcsak analóg, hanem egy digitális SPDIF audiokimenet is helyet kapott. Az eszköz lemezhozzáférési ideje CD-knél 100 ms alatti, míg DVD-k esetében 150 ms. A készülék mellé a szükséges kábeleken kívül egy cserélhető fekete előlap, a PlexTools Professional szoftver, valamint az Ahead, a Pinnacle, a Cyberlink, a Sonic és a Ulead alkalmazásai járnak. Az október végétől megvásárolható PX-716A javasolt kiskereskedelmi ára nettó 130 euró, a gyártó az Európai Unióban 2 éves garanciát vállal. Rövidesen várható egy külső, illetve egy Serial ATA csatolójú belső típus bejelentése is.

 

Plextor PX-716A
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 4x n.a.
DVD+R 16x n.a.
DVD+RW 8x n.a.
DVD-R 16x n.a.
DVD-RW 4x n.a.
DVD-ROM / DL 16x / n.a.
CD-R / -ROM 48x / – n.a. / 48x
CD-RW 24x n.a.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés