Hirdetés

Kétprocesszoros támogatás az új nForce FX chipsetben?

Az nForce 2 chipsetes alaplapok teljesítményükről és stabilitásukról híresek. Köztudott azonban, hogy az nVidia nem ül a babérjain, hanem már gőzerővel fejleszti az nForce FX-et, vagy másnéven az nForce 3-at.

A cég nem kevesebbre vállalkozik ugyanis, mint hogy Serial-ATA- és duál processzor-támogatással lássa el új termékét. A HardOCP internetes újság szerkesztőinek kezébe is került egy, az új chipsetre épülő alaplapot bemutató ábra. Minden valószínűség szerint egy ASUS alaplapról van szó, mivel csak e cég látja el termékeit BlueMagic fantázianevű PCI-sínnel. Az igazi különlegesség azonban a két Socket A processzorfoglalat! Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az nVidia komolyan piacra akar dobni egy duál-processzoros, nForce FX-chipsetes alaplapot.

Az nForce FX déli hídja a HyperTransport protokollt használja majd, ezt támasztja alá a terméken található AMD 8131 HyperTransport PCI-X chip is. A déli híd Serial-ATA-támogatással rendelkezik és két további Serial-ATA csatornát is kínál, amelyeket egy integrált RAID-vezérlő felügyel majd. A déli hídba integrált Ethernet hálózati kártyán kívül ellátják egy további hálózati kártyachippel és Firewire-csatlakozókkal is. Ha mindezek a tervek valóra válnak, még az idén megjelenhet a világ egyik legnagyobb teljesítményű duál-processzoros alaplapja az AMD Athlon MP CPU-ihoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés