Hirdetés

Két új hálózati tároló a QNAP-tól

A QNAP Systems tovább bővítette hálózati adattárolóinak kínálatát. Ezúttal két új modell került fel a NAS termékek listájára, amelyek a felhasznált merevlemezek számában térnek el egymástól. A TS-119 belsejébe egy, a TS-219-be pedig két, maximum 2 TB tárkapacitású tárolót lehet szerelni, továbbá lehetőség van külső, USB vagy eSATA illesztővel ellátott meghajtók csatlakoztatására is.

QNAP TS-119
QNAP TS-119 [+]

A tárolókban egy új fejlesztésű, 1,2 GHz-es Marvell gyártmányú processzor és 512 MB-nyi DDR2-es memória található, amelyek az eddigieknél nagyobb teljesítményt tesznek lehetővé. A QNAP mérései szerint az egylemezes NAS esetében – FTP hozzáféréskor – az olvasáskori adatátviteli sebesség 70, az írási pedig 50%-kal növekedett, a kétlemezes TS-219 ennél is nagyobb, 150 illetve 100%-os növekedési értéket produkált. A meghajtókat elsőként szerelték fel az iSCSI interfésszel, aminek segítségével összesen nyolc különálló meghajtót lehet rajtuk létrehozni.

QNAP TS-219
QNAP TS-219 [+]

A két NAS menedzselését webes felületen lehet elvégezni, emellett a QNAP számos szerverfunkcióval is ellátta őket. Beépített ftp- és fájlszerver, beépített phpMyAdminnal ellátott webszerver, Joomla, MySQL/SQLite, printszerver és – a QNAP saját fejlesztésű QPKG szoftvercsomagjából – az XDove mailszerver is megtalálható bennük. Mindkét típus rendelkezik Microsoft Windows, Linux, UNIX valamint Mac OS X támogatással is, így a legtöbb hálózathoz könnyedén csatlakoztathatóak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés