Hirdetés

Két új fotóprinter a Sonytól

A Sony idén nyáron két fotónyomtatót dob piacra, melyek hőszublimációs eljárással (az ennél szokásos 300 dpi felbontással) készítenek 10 x 15 cm-es papírképeket. A kisebb tudású DPP-FP35-ön mindössze egyetlen gomb található, kezelése tehát laikusoknak sem okozhat nehézséget. Számítógépre USB 1.1 porton keresztül kapcsolódik, ám PictBridge-kompatibilis fényképezőgépekről közvetlenül is indítható a nyomtatás. PC-re kapcsolva mintegy 60, önállóan dolgozva 77 másodpercre van szüksége egy kép elkészítéséhez.

Gazdagabb funkcionalitást nyújt a DPP-FP55, mely ismeri a PictBridge szabványt, USB 2.0 csatolóval rendelkezik, és MS, MS Duo és SD memóriakártyákról is képes printelni. A JPEG, TIFF és BMP formátumú fotók előzetesen megtekinthetők a kétcolos színes kijelzőn, mód van a vakuzástól vörös szemek korrigálására, a kilenc beépített sablon segítségével pedig személyre szabott naptár is készíthető. Egy lapra több (2–16) kép is kinyomtatható, az indexkép funkció pedig legfeljebb 70 felvételt tud egy oldalra zsúfolni. A készülék PC-re kötve 60, önállóan 71 másodperc alatt végez egy képpel.

A DPP-FP55 várhatóan júliusban, a DPP-FP35 augusztusban kerül az üzletekbe, ajánlott áruk rendre 149, illetve 99 euró. A hozzávaló fotópapírok 40, 80, illetve 120 lapos kiszerelésben lesznek kaphatók körülbelül 17, 30 és 40 eurós áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés