Hirdetés

Két új érintőképernyős PMP a piacon

Bár a hordozható, érintőképernyős, sokoldalú multimédia lejátszók piaca láthatóan forrong, az is egyre nyilvánvalóbb, hogy vannak olyan gyártók, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy folyamatosan újabb és újabb termékekkel lássák el a piacot.

Abszolút közéjük tartozik az Onda, az a vállalat, amely már több, mint húsz éves múltra tekinthet vissza, és amely az elmúlt két évtizedben a hordozható termékek egyik vezető gyártójává nőtte ki magát. A kantoni székhelyű cég VX550 típusjelzésű terméke 5 hüvelykes, 800x480 képpont felbontású kijelzővel bír, és támogatja a Full HD felbontású anyagok lejátszását, ha az ember egy ilyen felbontású tévé vagy projektor közelébe kerül vele.

Onda VX550
Onda VX550

Az audiovizuális tartalmak közül az RM, RMVB, MKV, AVI, MOV, FLV, MPG, VOB, DAT és TS szabványokkal boldogul és képes a külső feliratokat rápakolni ezekre! Természetesen szimpla audiolejátszóként sem vall szégyent, hisz a kötelező MP3 és WMA mellett elboldogul az AAC, APE és FLAC fájlokkal is, állóképek esetén pedig a JPG, BMP és PNG formátumok jöhetnek szóba, sőt a gyártó szerint az eszköz akár e-book olvasóként is funkcionálhat.

A beépített tunernek köszönhetően rádiózásra is alkalmas, a mikrofonnak hála pedig diktafonként is használható, a hozzá járó távirányító pedig a kényelmes használatot szolgálja. A nyolc gigabájt beépített memóriával bíró Onda VX550 már elérhető 126 dollárért, talán egyszer Magyarországon is elérhető lesz egy bevállalós disztribútor jóvoltából.

Gyakorlatilag ugyanezt mondhatjuk el az Ainol legújabb PMP-jéről, a P810 típusjelzésű eszközről, amellett, hogy legtöbb tulajdonságában, így például a támogatott formátumok tekintetében gyakorlatilag megegyezik a fent említett készülékkel.

Ainol P810
Ainol P810

A legnagyobb különbség a két termék között kijelzőjük méretében rejlik. A szintén kínai Ainol által piacra dobott modell képernyője az egyik legnagyobb ebben a szegmensben, hiszen a nyolc hüvelykes méret annyira azért nem szokványos. Ez szintén támogatja a Full HD felbontású anyagok lejátszását, és található rajta egy SD kártyaolvasó is.

Egyelőre még sem a megjelenés pontos időpontjáról, sem az ajánlott árról, sem az akkumulátor kapacitásáról nem árult el bővebbet a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onda

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés